Babos káposzta csülökkel

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 marék savanyú káposzta
  • 1 csésze tarkabab
  • olaj
  • liszt
  • pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 dl paradicsomlé
  • 1 kisebb csülök

Elkészítés

    Elkészítés: A megtisztított, feldarabolt csülköt felteszem főni. Ha már félig megfőtt, hozzáteszem a káposztát, és a korábban beáztatott babot, egy külön edényben elkezdem főzni. Ha már minden hozzávaló megpuhult, hozzáöntöm a babot a káposztához (levéből is). Az olajban üvegesre párolom a hagymát, beleteszem a lisztet, világos zsemleszínűre pirítom. A pirospaprikát is hozzáteszem, majd felöntöm a paradicsomlével (pici vízzel lehet higítani). Elkeverem, forralok rajta egyet, majd hozzáöntöm a babos káposztához. Még egy kicsit együtt főzöm őket, és ha szükséges, sózom. (A füstölt csülök miatt nem írtam a sózást.) Ez egy laktató göcseji étel!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin