Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk. Másnap sós, babérleveles vízben félpuhára főzzük. Amíg a bab fő, a szeletekre vágott húst sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatjuk, majd forró zsírban hirtelen kisütjük. A megsült hússzeleteket egy tepsi aljába rendezzük.
A pecsenyelében hirtelen megpirítjuk az apróra vágott fokhagymadarabokat, majd hozzáadjuk a tejfölt, a bort, a petrezselyemzöldet és a kaprot. Sózzuk, borsozzuk (csak óvatosan, hiszen a bab és a hús is sós!), összekeverjük és felforraljuk. Az így elkészült szószt a tepsibe öntjük. A szószos hús tetején elegyengetjük a félpuhára főtt babot, lefedjük alufóliával, és sütőben 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre