Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos hús csípősen

MME MME
2 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A hússzeleteket enyhén kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd lisztbe forgatjuk, és kevés olajon pirosra sütjük. A kisült húsokat félretesszük. A visszamaradt olajba beletesszük a felkockázott kolozsvári szalonnát, jól átsütjük, majd hozzatesszük a vágott vöröshagymát, majd együtt is sütjük egy kicsit. Ha a hagyma már üveges, hozzátesszük az apró kockákra vágott paradicsomot. Lefedve egy kicsit pároljuk. Amikor a paradicsom már levet engedett, belekeverjük a lecsepegtetett gyöngyhagymát, a vágott petrezselymet, a zúzott fokhagymát és némi borsot. A legvégén hozzákeverjük a lecsepegtetett vörösbab konzervet, a kiskanál Erős Pistát és a vörösbort is. (Ízlés szerinti mennyiségeket használhatunk) A kisült hússzeleteket visszatesszük a raguba, és még egy utolsót rottyantunk rajta.

A kész ételt tarhonyával, rizzsel tálalhatjuk, de magában is nagyon finom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss