Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babos csülök

MME MME
4.6/5
120 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A csülköt egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk, hogy a felesleges só kioldódjon belőle. (Ha nincs elég időnk, tegyük nagy, vízzel teli edénybe, forraljuk fel, majd szűrjük le róla a vizet.)
Elkészítés: A répát, a fehér répát, a hagymát megtisztítjuk, megmossuk, apróbb darabokra vágjuk. Az olajat felforrósítjuk, és körös-körül megpirítjuk benne a csülköt. (Ettől a húson olyan réteg képződik, ami nem engedi a levét kifolyni.) Kivesszük, és félre tesszük. A visszamaradt olajba dobjuk a mogyoróhagymát, a répát, a fehér répát és a hagymát. Öt percig főzzük. Visszatesszük a sonkát az edénybe, és hozzáadjuk a citromlevet, a mustárt, a Worcester szószt, a babérlevelet és a fekete borsot. Felforraljuk. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Lefedhető tűzálló tálba tesszük a csülköt és a zöldségeket, és egy óráig sütjük. Levesszük a fedőt, és hozzákeverjük a babot. Visszatesszük a sütőbe, és még 20 percig sütjük. Tört krumplival tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss