Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bableves kolbászgombócokkal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • 20 dkg sütnivaló kolbász,
  • 40 dkg mirelit fejteni való bab,
  • 40 dkg mirelit zöldbab,
  • 2 szál sárgarépa,
  • 1 fej hagyma,
  • 5 dkg rizsszemtészta,
  • 1 dl tejföl,
  • 1 húsleveskocka,
  • fél 1 csokor petrezselyem,
  • olaj,
  • só,
  • bors

Elkészítés

    A sütnivaló kolbász bőrét lehúzzuk, a húst kis gombócokká formáljuk és serpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül megsütjük. A kolbászgombócokat kivesszük. A visszamaradt zsiradékon megpároljuk a kockára vágott hagymát. A hagymát fazékba áttesszük, hozzáadjuk a mirelit zöldbabot, a fejteni való babot, a felkarikázott sárgarépát. Felöntjük 1 liter vízzel, belemorzsoljuk a húsleveskockát és fedő alatt megfőzzük. Beletesszük a rizsszemtésztát, majd a kolbászgombócokat is és összemelegítjük. A tányéron megtejfölözzük. Felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin