Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bableves füstölt szalonnával

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este érdemes hideg vízbe beáztatni, így előbb puhára fő majd.

A zöldségféléket megpucoljuk, ízlés szerinti méretűre felvágjuk, a szalonnát kisebb kockákravágkuk. Egy fazékba beletesszük a babot, az összes zöldségfélét, a felkockázott szalonnát és az egész krumplit (krumpli magába szívja a puffasztó dolgokat). Felöntjük bőséges mennyiségű vízzel, ízesítjük, és lassú tűzön puhára főzzük.

Az olajból és a lisztből világos rántást készítünk, belenyomjuk a fokhagymát, megszórni a pirospaprikával. Kicsit hűlni hagyjuk, majd felengedjük egy kevés levessel, és állandó keverés mellett a levesbe öntjük. Jól kiforraljuk, és még pár percig főzzük.

Tálalás előtt az egész krumplit, a vöröshagymát és a zöldségzöldeket kiszedjük a levesből, majd úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss