Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bableves füstölt hússal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • 50 dkg füstölt hús (comb vagy tarja)
  • 3-4 db babérlevél
  • bors
  • 1 fej fokhagyma
  • 25 dkg szárazbab
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej vöröshagyma (kisebb)
  • 3 ek étolaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek fűszerpaprika
  • 3 dl tej
  • 2 ek cukor
  • 2 ek ecet

Elkészítés

    1. A babot előző este megmossuk, beáztatjuk. A füstölt húst megmossuk, a babérlevéllel, sóval, borssal és 1/2 fej tisztított és zúzott fokhagymával 2 liter vízben megfőzzük. Amikor már félig puha (kb. 1 óra múlva), hozzáöntjük a babot.
    2. A burgonyát meghámozzuk és kockára vágjuk. Amikor a bab már majdnem puha, ezt is beletesszük a levesbe a megtisztított, egész fej vöröshagymával együtt.
    3. Amikor 10 perc múlva már a krumpli is megfőtt, a húst kivesszük hideg vízve, az étolajból, a lisztből, a maradék fokhagymából és a fűszerpaprikából rántást készítünk, amit felengedünk hideg tejjel és folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós, beleöntjük a levesbe. Összeforraljuk, az ecettel és a cukorral ízesítjük. A húst kockákra vágva visszatesszük a levesbe. 

    EZT A GYORS BABLEVEST TE IS AZONNAL EL AKAROD MAJD KÉSZÍTENI! >>> 

    Bableves debreceni módra >>> 

Megjegyzés

Intenzíven kell érezni a cukor és az ecet ízét. A férjem elég nehéz eset a kaját illetően, de ez a kedvenc levese. Igaz, szinte ez az egyetlen leves, amit megeszik.

Sziszka72
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

alpapa
Bizonyára igy is nagyon finom,de én hiányolom belőle a zőldségeket.Persze izlések és pofonok.:)

Hasonló Receptek

Magazin