Bableves füstölt hússal

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg füstölt hús
  • 25 dkg szárazbab (én fagyasztottat használok)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 40 dkg burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 evőkanál étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • bors
  • 3-4 babérlevél
  • 2 evőkanál fűszerpaprika
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt húst megmosom, a babérlevéllel, a borssal és fél fej tisztított és zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor félig puha már, beleteszem a babot. Őrölt borssal fűszerezem.

    Meghámozom a burgonyát, kockára összevágom, és amikor a bab már majdnem puha, azt is beleteszem a megtisztított vöröshagymával együtt (egészben). Amikor a burgonya is megfőtt, elkészítem a rántást az étolajból, a lisztből, a maradék fokhagymából és a fűszerpaprikából. A rántást a tejjel engedem fel, majd a levesbe teszem, folyamatosan keverve, hogy ne legyen csomós. Összeforralom, és a cukrot és az ecetet is beleteszem. Ha kell, utánasózok.

    Jó étvágyat!

Megjegyzés

Intenzíven kell érezni a cukor és az ecet ízét. A férjem elég nehéz eset a kaját illetően, de ez a kedvenc levese. Igaz, szinte ez az egyetlen leves, amit megeszik.

Illényi Szilvia
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

zsolnai ferenc 2 évvel ezelőtt
Bizonyára igy is nagyon finom,de én hiányolom belőle a zőldségeket.Persze izlések és pofonok.:)

Hasonló Receptek

Magazin