Bableves füstölt húsos derelyével

Hozzávalók

  • 40 dkg füstölt sertéscomb
  • 20 dkg bab
  • 4 ek olaj
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérrépa
  • 1/2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 tk pirospaprika
  • 1/2 tk mustár
  • 2 db babérlevél
  • 1 db felkockázott zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 ek fehérborecet
  • 1 db tojás
  • 1 ek felaprított zellerzöld
  • A tésztához:
  • 28 dkg liszt
  • 10 dkg búzadara
  • 1 ek olívaolaj
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 1 csipet só

Elkészítés

    1. A sertéscombot beáztatjuk egy éjszakára, egy másik edényben pedig a babot. Másnap leöntjük a húsról vizet, és friss, hideg vízzel felöntve puhára főzzük. Hagyjuk a főzőlében kihűlni, majd kis kockákra vágjuk a húst.
    2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk rajta a megtisztított, felkockázott sárga- és fehérrépát, a felaprított hagymát, valamint a finomra zúzott fokhagymát. Megszórjuk a pirospaprikával, és felengedjük a füstölt hús főzőlevével. Hozzákeverjük a beáztatott és leszűrt babot, a mustárt, a babérlevelet, a felkockázott zöldpaprikát, a meghámozott, felaprított paradicsomot és a fehérborecetet.
    3. Kemény, gyúrt tésztát készítünk a csirkehúsos ravioli receptjében leírtak szerint. A cipócskákat vékony lappá nyújtjuk, és pogácsaszaggatóval kis köröket szúrunk ki belőlük. A széleket megkenjük 1 db felvert tojással, és a tésztakörök egyik felén elosztjuk a húst. Rájuk hajtjuk a másik felüket, és egy tompább kés hegyével körbenyomkodjuk.
    4. A töltött tésztákat forró, sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, és a levesbe tesszük. A felaprított zellerzölddel meghintve tálaljuk.

    A csirkés ravioli receptjét itt találod >>>  

A füstölt levet ne felejtsük el megkóstolni. Ha túl sós, csak egy részét használjuk fel, a többit vízzel pótoljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Magazin