Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Bableves és babos tészta

MME MME
5/5
90 perc
bonyolult
átlagos

Elkészítés

Elkészítés: A babot előző este beáztatom. Ha konzerv babból csinálom, akkor természetesen nem kell áztatni, és sokkal hamarabb kész is van.

Másnap reggel a babot, a füstölt csontot, a sárgarépát, a fehérrépát a majorannával és a zellerzölddel felteszem főni egy nagy fazékba. Lassú tűzön főzöm.

Amikor minden megpuhult, leveszem a tűzről, a levet lemerem. A lébe beleválogatom a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, valamint a megfőtt bab egy részét (kb. 2 kisebb merőkanál), felforralom, és vékony fokhagymás rántással berántom.

2 tojásból és lisztből csipetkét készítek és ezzel tálalom.

És most jön a címadó recept: A hagymát apró kockákra vágom, és zsiradékon lepirítom, leveszem a tűzről és megszórom pirospaprikával, majd összekeverem a lecsöpögtetett babbal.

A szélesmetélt tésztát kifőzöm sós vízben, és a hagymás-paprikás babhoz keverem. Ha nagyon száraznak tűnik, meglocsolom még kevés olvasztott zsiradékkal, és jól összekeverem.

Melegen - akár tejföllel meglocsolva - tálalom.

Megjegyzés

Azért egybe főzök mindent, mert így a bab felveszi a zöldségek ízét, és így finom ízhatást érhetek el.

Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss