Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Bableves debreceni módra

default user icon

Hozzávalók

  • 2 szál újhagyma
  • 2 db sárgarépa
  • 2 db fehérrépa
  • 1 db zellergumó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 dkg debreceni kolbász
  • 1 konzerv kidney bab
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 tk piros paprika
  • 2 dl tejföl
  • 1 ek liszt
  • 1 db babérlevél
  • víz
  • 15 dkg csipetke

Elkészítés

    1. A zöldségeket felkockázzuk és kevés olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a lecsepegtetett babot, a csipetkét és az egészet puhára főzzük.
    2. A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és beletesszük a levesbe. A visszamaradt zsírból a liszt, a pirospaprika és a zúzott fokhagyma hozzáadásával rántást készítünk, majd besűrítjük vele a levest. A tejföl t pár kanál forró leveslével kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és jól összeforraljuk. Végül sóval ízesítjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.

    13 IMÁDNIVALÓ BABLEVES, AMI EGÉSZ NAPRA ELTELÍT >>> 

    11 EGYSZERŰ ÉS HÁZIAS LEVES FILLÉRES ALAPANYAGOKBÓL >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin