A bableveshez a répákat és a zellert felkockázzuk és egy kevés olajon átpirítjuk, hozzáadjuk a felkarikázott hagymát és üvegesre pároljuk. Ezután felöntjük kb. 1,5-2 l vízzel, megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, a lecsepegtetett babot és főzni kezdjük.
A kolbászt felkarikázzuk, és egy serpenyőben a zsírjára pirítjuk, majd egy szűrőkanállal kiszedjük és beletesszük a levesbe.
A tojásból, a liszből és a sóból csipetketésztát gyúrunk, majd a levesbe csipkedjük.
A kolbász visszamaradt zsírjában megpirítjuk a lisztet, hozzáadjuk a pirospaprikát, a zúzott fokhagymát és több részletben felengedjük összesen 1,5 dl vízzel. Ezután az elkészült rántással besűrítjük a levest.
A tejfölt pár kanál forró leveslével kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez és jól összeforraljuk. Végül - ha szükséges - sóval ízesítjük és megszórjuk aprított petrezselyemmel.