Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babkrémmel töltött zeller sajtmártásban sütve

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 2 közepes zeller (vigyázzunk, ne legyen fás!)
  • 1 zsemle
  • 30 dkg fehér bab, konzerv
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem
  • A mártáshoz:
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 4 dl tej
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

    Előkészítés:
    A zellert megtisztítjuk, kettévágjuk és kikaparjuk a belsét, majd sós vízben megfőzzük, a törmelékkel együtt. (Vigyázni kell, nehogy túl puhára főzzük.) Amikor megfőtt, kiszedjük, és hideg vízbe tesszük.

    Elkészítés:
    1. A zsemlét vízbe beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A babot leszűrjük, átpasszírozzuk. A zeller kikapart belsejét is összetörjük. A zsemlét összekeverjük a babpürével, az áttört zellerrel, a tojással, és sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Ezt a tölteléket töltjük a zellergumókba, majd hőálló tálba ültetjük.
    2. Megolvasztjuk a vajat, a lisztet habzásig hevítjük rajta. Beleöntjük a tejet, jól elkeverjük, megsózzuk, jól kiforraljuk. A tűzről levéve belekeverjük a sajt háromnegyedét, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, és ismét jól elkeverjük. A mártást a zellerekre öntjük.
    3. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A zeller tetejére szórjuk a megmaradt sajtot, és a sütőben pirosra sütjük. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin