Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Babka fahéjas töltelékkel

default user icon

Hozzávalók

  • 21 dkg liszt
  • 1 csipet só
  • 1/2 csomag szárított élesztő
  • 1-2 ek barna cukor
  • 1 dl tej
  • 1 db tojás
  • 2,5 dkg vaj
  • 3 ek fahéj
  • 10 dkg barna cukor
  • pici víz

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
    2. A lisztet és a sót összeszitáljuk. Az élesztőt a langyosra felmelegített cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk az élesztős tejet, a tojást és kidolgozzuk robotgéppel. Végül belekeverjük az olvasztott vajat a tésztát és teljesen kidolgozzuk. Meleg helyen 30 percig kelesztjük.
    3. A tésztát a lehető legvékonyabbra kinyújtjuk, kb 0,5 cm-re. A fahéjat és a cukrot kevés vízzel összekeverjük, majd megkenjük vele a tésztát és szorosan feltekerjük. A hosszú rudat a tetejétől számítva félbevágjuk, majd összetekerjük. A fonott rudat újból félbehajtjuk, és tekerjük fel ismét.
    4. Kivajazott és lisztezett vekni formába tesszük a tésztát lésfélre 30 percre pihenni. Megkenjük pici cukros tejjel és készre sütjük 30 perc alatt. 

    Videó! Így készítheted el a babkát fahéjas töltelékkel! >>> 

    Itt még több húsvéti kalácsreceptet találsz! >>> 

Megjegyzés

Ide Süss! Violetta, a Mindmegette.hu különdíjasának a receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

X

Nem ez a legjobb Babka fahéjas töltelékkel recept?


Magazin