Babgulyás

default user icon
8 2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 15 dkg tarkabab
  • 60 dkg füstölt csülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • l 2 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy sárgarépa
  • 1 zöldséggyökér
  • 2 burgonya
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 2 dl tejföl

Elkészítés

    Előkészítés: A babot előző este megmossuk, és bő, hideg vízben beáztatjuk. A csülköt szintén megmossuk, és külön tálban azt is beáztatjuk.
    Elkészítés: Másnap a húst megmossuk, a hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és a hússal együtt tiszta, hideg vízben feltesszük főni. Kb. másfél órát főzzük. Közben megtisztítjuk, megmossuk a zöldségeket, és kis kockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát kidobjuk, megkóstoljuk a levet. Ha túl sós, leöntünk belőle, és vízzel pótoljuk. Hozzáadjuk a babot, a zöldségeket, és lassú tűzön további másfél órát főzzük. A húst kivesszük, kicsontozzuk, és falatnyi darabokra vágjuk. Visszatesszük a levesbe. Az olajat felforrósítjuk, megpirítjuk rajta a lisztet, és félrehúzzuk. Rászórjuk a pirospaprikát, elkeverjük a tejföllel, és a leveshez szűrjük. Összeforraljuk, és tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 757 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Schuszter Ildikó 3 évvel ezelőtt
Ez tényleg nem gulyás! Egyébként finom.
Gy. Kramaszta Klaudia 5 évvel ezelőtt
Sorry a feltöltőtől, de ez bizony NEM gulyás! Nincs benne a gulyáshoz szükséges alap (pörkölt, lecsó). Amúgy gulyást bármiből lehet készíteni, én is főztem már a legkülönfélébb húsokból. Mindegyik fincsi volt:)
Lőrincz Andrea 9 évvel ezelőtt
Én készítem sertéshúsból, marhahúsból,és megfőztem már így is.Mindhárom változat nagyon finom! Magdi
Molnár Péter 10 évvel ezelőtt
Én sem értem mitől gulyás. Egyébként gulyás készülhet a marhán kívül csirkéből, sertésből, esetleg birkából is, ám ekkor illik feltüntetni, hogyaszondo pl.: gulyás sertéshússal. (Én a babgulyásba nem teszek füstöl húst. Dehát attól még ez is remek.)
10 évvel ezelőtt
Zsanett, amit te készítesz, az sem valódi gulyás, mert az igazi gulyás nem sertés, hanem marhahúsból készül, azért hívják gulyásnak. Gulya = szarvasmarhák csoportja. A sertéshúsból készült ráadásul zsíros is.
Ildikó 11 évvel ezelőtt
Azért mert neked nem tetszik attól , még nem tudi hogy mindenki másnak fuj mennyire jobb amit esetleg te eszel elmondanád ?
ZSANETT100 11 évvel ezelőtt
Én sertéscombból szoktam csinálni, csipetke tésztát rakok bele. Nagymamámtól így tanultam.
ZSANETT100 11 évvel ezelőtt
Én sertéscombból szoktam csinálni, csipetke tésztát rakok bele. Nagymamámtól így tanultam.

Hasonló Receptek

Magazin