Babgulyás füstölt csülökkel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 kg füstölt csülök (csont nélkül értendő)
  • 2 konzerv vesebab (vörös, amerikai bab)
  • 50 dkg vegyes zöldség (sárgarépa, fehérrépa)
  • 50 dkg burgonya
  • 2 kisebb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • majoranna
  • bazsalikom
  • bors
  • édesnemes paprika
  • babérlevél
  • őrölt szerecsendiót
  • őrölt köménymag
  • csípős piros arany paprikakrém
  • szárított petrezselyem
  • balzsamecet
  • tejföl

Elkészítés

    Elkészítés: A füstölt csülköt, a burgonyát és a zöldségeket apró kockákra
    (1 cm-nél inkább kisebb, mint nagyobb) vágjuk. A hagymát és a fokhagymát aprítjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk az apróra vágott csülköt, és pár percig kevergetjük, sütjük, majd vízzel felöntjük, és fedő alatt puhára főzzük.

    Ezután beletesszük az apró kockára vágott zöldségeket, majd pár perc múlva a burgonyát és a babot, és ekkor még öntünk alá annyi vizet , amennyi szükséges. A lényeg, hogy jó sűrű levest kapjunk.

    1 evőkanál étkezési keményítőt 1 deci vízzel simára keverünk, és a levesbe csurgatjuk, folytonos keveréssel, kissé behabarjuk.

    Sót ne rakjunk bele külön, mert a füstölt csülök már kellőképpen sós így is! Fűszerként 2 db gulyásleves kockát, teáskanál majorannát és bazsalikomot, mokkáskanál borsot, 1 evőkanál édes paprikát, 2-3 szem babérlevelet, csipet őrölt szerecsendiót, 2 mokkáskanál őrölt köménymagot, és pici csípős piros arany paprikakrémet, szárított petrezselymet teszünk bele, majd a legvégén egy gyűszűnyi balzsamecettel ízesítjük.

    A fűszerekkel már csak 1 percig forraljuk, ezután picikét állni hagyjuk, hogy érjenek az ízek.

    Bőséges tejföllel tálaljuk. Házilag elkészített csipetkével még finomabb!

Megjegyzés

Ha a levest ősszel főzöm, amikor van birs, akkor 2 gerezd birsalmát teszek bele íznek. Nagyon jól feldobja a zamatát.

Ambrózi Andrea
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

kovács gyula 5 évvel ezelőtt
Isteni lett, mindent úgy csináltam ahogy le van írva. Köszönöm.
Gudmon János 5 évvel ezelőtt
Legyen így, Béke! :) (De mly\' messze áll kezem-késem Gordontól) :)
Mindmegette 5 évvel ezelőtt
Kedvesek! A bab hozzáadását javítottuk. :) Köszönet az észrevételért. :) Endorf! Mindenki a saját ízvilágának megfelelően fűszerezi az ételeket, a konyhában pont a kreativitás a lényeg, a játék. Itt sokféle receptnek jut hely, de nem minden beküldött recept kerül fel. Nem a mennyiségre megyünk, inkább arra figyelünk, hogy ha valakinek hasznos vagy praktikus lehet az adott étel leírása, akkor azt közreadjuk, bízva abban, hogy mindenki a saját ízlése szerint alakítja azt. És ami a legfontosabb: az a közös bennünk, hogy szeretünk enni, főzni, örömet okozni az étellel. Van, akinek több ideje, dagadóbb pénztárcája van, más egyszerű és gyors módon szeretné megoldani a kiadós, de bőséges vacsorát, ebédet. Nem vagyunk egyformák, de az igyekezet hasonló... hogy finomságokkal lepjük meg szeretteinket. Az építő, segítő észrevételeknek így mindenki jobban örül. A sokszínűség jó, a változtatás játék, az étel ajándék, a főzés pedig a mi örömünk. :) Andi, te pedig továbbra is úgy készítsd az ételeket, ahogy nektek bejön. :) Béke, béke! :) Üdv Mme
Ambrózi Andrea 5 évvel ezelőtt
És , ami a lényeg! Az én receptem! Hagy tegyek már bele , amit akarok!
Ambrózi Andrea 5 évvel ezelőtt
45 percig, csak közben a numlock-om kikapcsolódott.
Ambrózi Andrea 5 évvel ezelőtt
Kedves Endorf! Én így főzöm. Én egyébként Kidneybabot írtam, de változtattak a recepten. A honlapszerkesztők. Ami engem nem zavar.Csak óra hosszáig vagy kb percig kell ezt az apróra vágott füstölt húst főzni. Igen ez egy recept! Bár én nem vagyok mesterszakács, de éve főzök. Liszt helyett pedig keményítőt használok a habaráshoz. A balzsamecet illik a füstölt ízhez. Nagyanyám %-os ecettel szelídítette a füstölt babot annó, de én már balzsamecetet használok. Szerecsendiót pedig imádom. És nagyon sok húsos ételhez használom. Hogy mit keres itt ? Ebben a receptben? Nyílván nekem így tetszik, mert a saját receptem. Az én családomnak ízlik, meg azoknak is , akik eddig ettek ilyet. De mindenki úgy főzi, ahogy neki jól esik! Na mindegy! Köszönöm a negatív kritikát! Ez is kell! Szép estét neked te kis Gordon Remsey!
Gudmon János 5 évvel ezelőtt
Ne már! A receptek mennyisége, vagy a minősége számít? \"Konzerv vesebab\" . Bolognai spagetti: bontsd ki az üveget, öntsd a megfőzött tésztára. Ez egy recept? :) Ha már főzöm két órahosszáig a füstölt húst, ráérek a babot is puhítani. A balzsamecet, meg a szerecsendió nagyon jó fűszerek, de mit keresnek ebben a receptben? A keményítő szintúgy...
Ambrózi Andrea 5 évvel ezelőtt
Kedves Bica! Köszönöm szépen, hogy írtál nekem. Remélem ízleni fog. Sajnos nekem is ízlett, ha mondhatok ilyet, a saját főztömre. A \"sajnost\" azért írtam, mert ez az étel nem ép a legegészségesebbek közé tartozik, mint tudjuk. Hizlal és még galádul eteti is magát! :-)
Francsicsné Balasa Gabriella 5 évvel ezelőtt
Szia, égésre tejfölt kenni, de nekem pl semmi gondot nem okozott. Mivel ugyebár a konzervbabot nemigen kell főzni, egyértelmű volt a beköltöztetés időpontja. Köszönöm a recit. Üdv.: Bica:)))
Ambrózi Andrea 5 évvel ezelőtt
Köszönöm az észrevételt. Hát ez eléggé égő! Sajnos itt nem tudom javítani, úgy , mint a saját honlapomon. A babot természetesen a fűszerezés előtt beletesszük. Kicsit siettem, és lemaradt. Majd máskor óvatosabb leszek és Wordban megírom. Köszönöm a hozzászólást neked! Szép napot! Üdvözlettel: Andi

Hasonló Receptek

Magazin