Babgulyás bográcsban

default user icon
3 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók egy 16 literes bográcshoz, 12-14 jóbarátnak:
  • 2 láda sör :-)
  • 2,5 kg hús, amiben legyen csontos, füstölt sertés és marha (felkockazva)
  • 1 kg vegyes zöldség
  • 1-2 paradicsom
  • 1-2 paprika
  • 5-6 közepes hagyma
  • pár gerezd fokhagyma
  • 1 liter szárazbab
  • bors
  • pirospaprika
  • kakukkfű
  • Erős Pista
  • szalonna

Elkészítés

    Elkészítés: A tüzet begyújtjuk, sör bontunk, és indulhat a főzes... A szalonnát zsírjára pirítom, az apróra vágott hagymát beleteszem, kevergetem. A felaprózott húsokat és a csontos részeket utána küldöm, aztán már mehet is a só, a bors, a pirospaprika. Kb. 10 perc múlva hozzáadom a felaprított zöldségeket is, újabb 10 perc után 2 liter vízzel felöntöm. Persze a tűzről sem feledkezem meg. Most már főhet egymagában is, időnként azért megrázogatom a bográcsot. A szárazbabot külön edényben felteszem főni, sózom, és 1 babérlevelet is hozzáadok. Amikor már a hús és a zöldségek is puhára főttek, a felkockázott paprikát és paradicsomot is hozzáadom, a megfőtt babot szintén. A bab levéből annyit teszek a bográcsba, hogy a hozzávalókat jó bővel ellepje. Kakukkfüvet és Erős Pistát is teszek bele, még főzöm 10 percig, amíg az ízek jól összebarátkoznak. Aki szereti, csipetkét is főzhet bele, ami 2 tojással és 15 dkg liszttel készül. Jó étvágyat!

Megjegyzés

Ezt csak nagyobb adagban érdemes főzni. Jön a szüret, úgyhogy akár szüreti étek is lehet.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Lakatos Tamás 4 évvel ezelőtt
Nagyonfinom,köszi.
Herczegfalvi Edina 5 évvel ezelőtt
Drága!Nagyon szépen köszönöm ezt a jó hangulatú receptet :) Minden benne volt amire szükségem volt ,a (szó szerint )jó humorodról nem is beszélve :) Bár a sör csak a bevásárlási listám végén van ,de csak azért hogy álszenteskedjek kicsit :)
kiss lujzika 8 évvel ezelőtt
Szerintem a kakukkfü nem autentikus a babgulyasba, bar biztosan finom!! En a jo magyar kajat nem fuszereznem massal.De kinek mi az izlese,en apolom a hagyomanyokat,,,,

Hasonló Receptek

Magazin