Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babgulyás bográcsban gazdagon

MME MME
2 5/5
160 perc
bonyolult
költséges
8 adag

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk.
  2. A fölforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, majd üvegesre pirítjuk benne a felaprított vöröshagymát.
  3. Beletesszük a kockára vágott húst, zsírjára sütjük, majd pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, és kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, a babérlevelet, és lassú tűzön félpuhára főzzük a húst.
  4. Beleszórjuk a beáztatott, lecsöpögtetett babot, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, leveszöldséget, és annyi vizet adunk hozzá, hogy bőven ellepje. Fűszerezzük még egy kevés paprikával. Sózzuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük.
  5. Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss