Babgulyás bográcsban gazdagon

default user icon
2 5/5
Babgulyás bográcsban

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 8 személyre:
  • 1,6 kg marhalábszár
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 3 közepes fej vöröshagyma
  • 2 paradicsom
  • 2 paprika
  • 80 dkg szárazbab
  • 2 nagy csomag leveszöldség
  • 90 dkg (lehetőleg) rózsaburgonya
  • 6 gerezd fokhagyma vagy 1 evőkanál fokhagymakrém
  • 6 babérlevél vagy őrölt babérlevél
  • olaj
  • bors
  • ételízesítő
  • 7-8 evőkanál pirospaprika (ebből 2 evőkanál lehet csípős is)
  • 3 füstölthús kocka

Elkészítés

    Elkészítés: A babot előző este beáztatjuk. A fölforrósított olajon megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, és ezen üvegesre pirítjuk a fölaprított vöröshagymát. Beletesszük a kockára vágott húst, zsírjára sütjük, majd pirospaprikával meghintjük, átforgatjuk, és kevés vízzel fölöntjük. Hozzáadjuk a fokhagymát, majd babérlevéllel ízesítve lassú tűzön félpuhára főzzük a húst. Ekkor beleszórjuk a babot, a kockára vágott paradicsomot, paprikát, leveszöldséget, és annyi vizet adunk hozzá, hogy az bőven ellepje. Végül után fűszerezzük kevés paprikával. Ilyenkor sózzuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük. Amikor a hús megpuhult, beledobjuk a megtisztított és felkockázott burgonyát, majd lassan rotyogtatva készre főzzük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Szabó András 6 évvel ezelőtt
Kár belé bármilyen ételízesítő vagy leveskocka. Anélkül is tökéletes.
Kasznár Fanni 7 évvel ezelőtt
Mi nem egészen így szoktuk,de legközelebb mindenképpen kifogom próbálni,mert jól hangzik és a kép:)...nagyon guszta!Köszi a receptet!!!!

Hasonló Receptek

Magazin