Babfőzelék

default user icon
12 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 fej hagyma
  • 1 paprika
  • liszt (rántáshoz)
  • pár gerezd fokhagyma
  • olaj
  • ételízesítő
  • konzerv vörösbab vagy fehérbab
  • fűszerek ízlés és kedv szerint

Elkészítés

    Elkészítés: A konzervbabot felrakod a levében és megfelelő mennyiségű vízzel, kis fűszerekkel picit főni. Közben elkészíted a rántást a következőképpen: olajon megdinszteled az apróra vágott hagymát, fokhagymát, paprikát. Kicsit fűszerezed ízlés szerint, majd lisztet bele, hogy rántás legyen. Felengeded kis vízzel, és elkevered a forrásban levő babbal, hogy sűrű főzelékformája legyen. Hozzá bármit lehet enni, ami egy főzelékhez megy.

Megjegyzés

Nagyon finom lett. És roppant egyszerű elkészíteni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Horváth Edina 1 évvel ezelőtt
Csucsi szupi recept egy gyors vacsihoz. En maradek paprikas csirkehez csinaltam meg es kenyerrel ettuk. En a bableves vagy fozeleket sok fokhagymaval szeretem es egykis tejfolt teszek ra (na nem a paprikas csirkeshez, azt mar tegnap megpakoltam tejfollel :) )
Nyuszó Muszó 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a receptet! Tényleg nagyon egyszerű volt elkészíteni. Raktam hozzá még egy kis szalonnát és kolbászt is, finom lett.
Kelemen László 5 évvel ezelőtt
Szerintem a lényegen mindannyian átsiklottatok,a konzervot illô leöbliteni,nem a konzervanszal fôzni,ez borzasztó.
Aniko 5 évvel ezelőtt
Szerintem tök jó egyszerű, mindig ilyen recepteket keresek, amik az alapokat hangsúlyozzák ki, a többi ízlés és fantázia kérdése. Nekem tetszik!
Horváth Thilia 6 évvel ezelőtt
Sokat segít még egy kuktafazék !
Horváth Thilia 6 évvel ezelőtt
Kamonda ! Tervezés, szervezés kérdése az egész. Este vizet teszel a babra, másnap leöntöd , ismét víz és felteszed főni , megnézed az órát és ennyi. Nem kell felette állni. A friss és természetes alapanyagoknál nincs jobb.
Gyimesi Móni 6 évvel ezelőtt
Holnap babfőzeléket akarok csinálni, és ezen recept alapján fogom. Már csináltam korábban egyszer, de azt hiszem száraz babból, most konzervből fogom. Teszek bele kolbászt is szerintem. Egyébként nem mindenkinek van ideje arra, hogy áztatgassa a száraz babot, majd még meg is főzze...A nők ma már dolgoznak, munkába járnak, ha a családnak kaja kell, gyorsan valami egyszerű, akkor a konzerv vagy mirelit bab jó megoldás. Tudom, régen is dolgoztak a nők, de aki 8-10-12 órát lehúz a munkahelyén, az nem fog vacakolni a zacskós babbal, ha éhes a család. Hétvégén meg általában nem főzeléket eszünk. Akinek van ideje, ereje arra, hogy megcsinálja, teljesen rendben van, de ezt a receptet nem kell azért leszólni, mert konzervből készül.
Edit 6 évvel ezelőtt
Én nem nevezném gagyinak, egyszerű és nekem ez a fontos. :)
Kiss Nikolett 6 évvel ezelőtt
A konzervbab sokkal jótékonyabb, mint a frissen fejtett! Nem kell 3 - 4 órán keresztül főzni, s nem fújja fel a embert! Nagyon finom kis finom recept ez, köszönjük!
Virág Dorottya 7 évvel ezelőtt
Isteni finom! Egyszerű, gyors de nagyon harmónikus az ízvilága!

Hasonló Receptek

Magazin