Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsos krumplileves

90 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. A húst kockákra, a megtisztított hagymát pedig apróra vágjuk. Kevés zsiradékon a hagymát üvegesre pároljuk.
  2. A felkockázott húst beletesszük, és együtt addig pároljuk, ameddig a hús kifeheredik. Fűszerezzük sóval, borssal, pirospaprikával, rámorzsoljuk a leveskockát, beledobjuk a babérlevelet, majd felöntjük annyi meleg vízzel, hogy jól ellepje a húst.
  3. Közben a krumplit megpucoljuk, és kockákra vágjuk. Amikor a hús már szinte készre puhult, akkor hozzaadjuk a kockázott krumplit, és annyi vízzel pótoljuk, amilyen sűrű levest akarunk készíteni. Kozepes tűznel addig főzzük, ameddig a krumpli is puha lesz. Tálalás előtt hagytam kb. 20 percet, hogy az ízek összeérjenek. 

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss