Babatorta egyéves szülinapra

default user icon
6 3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • kb. 10 dkg natúr zabpehely
  • bio rizsital
  • 1 db banán
  • 3 szem alma

Elkészítés

    Elkészítés: A zabpelyhet fél-egy órára beáztatom annyi rizsitalba (vagy vízbe), amennyi jól ellepi, azután megfőzöm (pár percig kell főzni, amíg nyálkás és puha lesz). Botmixerrel összeturmixolom a banánt és a meghámozott almákat, majd a gyümölcspépet a megfőzött zabpehelyhez keverem. A keveréket 18 cm átmérőjű tortaformába öntöm, tetejét gyümölccsel díszítem, és 200 fokon, hozzávetőleg háromnegyed óráig sütöm.

Megjegyzés

Olyan egészséges, tápláló és finom torta, amit egy egyéves kisbaba elfogyaszthat.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

andrea 6 évvel ezelőtt
Én is szoktam hasonlókat sütni, a pelyhet a nyers gyümölcsökkel állni hagyom, hogy megszívja magát és ne kelljen megfőzni előtte. Lehet mondjuk a gyümölcs helyett házi lekvárral is nedvesíteni. Babának készítettem hasonlót és két tojást azért bele tettem - felverve - nem tilos az 1 évesnek. Volt már olyan is hogy kis graham liszttel fogattam össze . Jobban átsül ha kicsit levegősebb , nem marad folyós a tészta. Lehet bátran és kreatívan hozzáállni ezekhez a típusú sütikhez. Ha felnőttnek készítitek egy bio sütőpor is nagyon tud használni az állagának.
Jonas Anna 7 évvel ezelőtt
nekem is folyós maradt, pedig szigorúan betartottam a mennyiségeket. :( amugy nagyon finom, egeszseges, van valakinek ötlete, mivel lehetne egy kicsit \"süriteni\"?
Juhász Olga 8 évvel ezelőtt
Kicsit több, mint fél évvel ezelőtt én is megsütöttem ezt a tortát, de nekem is folyós maradt a közepe. Érdekes, hogy akkor én voltam a második hozzászóló, előttem is írt valaki, hogy neki sem sikerült ez a recept. Hová lettek a mi hozzászólásaink?
Kis Gyöngyi 9 évvel ezelőtt
Nem tudok mit mondani... Nekem olyan volt, mint amit a fotón láttok. Belül nem volt teljesen szilárd, tehát nem volt olyan, mint egy tészta, de nem is folyt. Olyan állaga volt, hogy amikor kivettem belőle egy-egy szeletet, egyben maradt, de kicsit ugyanakkor pépszerű, amit a babám gond nélkül tudott megenni. Nekem egyébként nem is számított a belső állaga, külsőleg ilyen szép tortaformájú lett (de ehhez nem kellett megégetni), ez volt a fontos, aztán meg a Bébi gyorsan eltakarította. :) Talán annyit tudnék hozzászólni, hogy próbáljátok meg csökkenteni a hozzávalók víztartalmát (pl. kevesebb víz a zabpehelyre, kevesebb alma ...), mert abból esetleg adódhatnak eltérések. Az első hozzászóláshoz: lehet, hogy azért viselkedett másképp a Tiéd, mert más gyümölcsöket tettél bele, esetleg több volt így benne a víz. Nem nagyon értek a sütéshez, de talán egy kis liszt is segíthet...
Juhász Olga 9 évvel ezelőtt
Megsütöttem, de úgyanúgy jártam mint az előttem hozzászóló. Folyt a közepe. Nem maradt ki valami a hozzávalók közül?
Obholczer Adrienn 10 évvel ezelőtt
A recept nekem nagyon-nagyon tetszik! Elég sziorú diétán vagyok (betegség miatt) ezért nem sok édesség van amit megehetek, de ez a torta nekem is megengedett lenne! Meg is próbáltam megcsinálni igaz nem banánnal és almával hanem vegyes bogyós gyümikkel. De nem állt össze! Végül addig sütöttem míg a külseje kisség megégett de a belül kása maradt, szeletelés helyett max kanalazni lehetett volna! Ez mitől lehet? Ne tegyek bele egy kis lisztet? Sokat szoktam sütni de ötletem sincs mert ehhez a sütihez még hasonlóval sem próbálkoztam sosem!

Hasonló Receptek