Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskótával töltött ostyalapok

45 perc
bonyolult
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
  • 2 db ostyalap
  • 40 dkg babapiskóta
  • 2 db tojás
  • 25 dkg vaj (nem margarin!)
  • 3 dkg kakaópor
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • Sziruphoz:
  • 2,5 dl víz
  • 10 dkg cukor
  • 1/2 dl rum vagy aroma
  • Máz:
  • 5 dkg kakaópor
  • 3 dkg vaj
  • 7 ek víz
  • 15 db kockacukor

Elkészítés

  1. Először a szirupot készítjük el: a vizet és a cukrot rövid ideig forraljuk, ha kihűlt, hozzáadjuk a rumot. A krémhez a 2 tojássárgáját, a vajat, a kakaóport, és a 25 dkg porcukrot alaposan kikeverjük. A tojásfehérjéből kemény habot verünk, s a vaníliás cukorral, majd könnyedén beleforgatjuk a kakaós krémbe.
  2. Letesszük az alsó ostyalapot, vékonyan megkenjük a krémmel, és hosszában a szirupban megmártott babapiskótával rakjuk ki. A piskótákat megkenjük krémmel (vékonyan), majd újabb sor piskóta jön, de nem hosszában, hanem keresztben. Ezt a rétegezést megismételjük úgy, hogy ismét hosszában kerülnek rá a piskóták, majd a maradék krém, és az ostyalap következik.
  3. Kakaómázzal vonjuk be: a kakaóport a vajjal kikeverjük, a vízből és a cukorból sűrű szirupot főzünk, a kakaós vajhoz keverjük, és elkeverjük. Másnap (ha kibírjuk addig), forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

 

Megjegyzés

Egyszerű, gyors, mutatós, és finom! - scarlett69

Ezek is érdekelhetnek

Friss