Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskótás mézes

1 5/5
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A mézes lapokhoz:
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 15 dkg kristálycukor
  • 2 evőkanál méz
  • 5 evőkanál tej
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 40 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 5 dkg vaníliás pudingpor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • Valamint:
  • 20 dkg babapiskóta
  • tej
  • rum
  • 1 meggyaroma
  • A tetejére:
  • csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A mézes lapokhoz a tojást elkeverjük a vajjal, a cukorral, a mézzel és a tejjel, majd 2 percig főzzük. A tűzről levéve beleteszünk 1 evőkanál kakaóport, 40 dkg lisztet, melyhez 1 csomag sütőport kevertünk. Tésztává dolgozzuk, két lapot (kb. 30*25 cm-es ) formálunk belőle, és sütőpapíros tepsin világosra sütjük. Légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 15 perc a sütési idő.

A töltelékhez a pudingot megfőzzük a tejben, kihűtjük. A porcukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ízlés szerint rummal ízesitjük /kb. 1/2 dl/.

Egy tálban összekeverünk tejet egy kis rummal és a meggyaromával, ebbe mártogatjuk majd a babapiskótát.

Az egyik mézes lapot megkenjük a krém felével, majd a babapiskótát bele mártjuk egyenként az előzőekben leírt rumos-meggyaromás tejbe, és kirakjuk vele a krémmel megkent lapot. Majd újra krém következik, és ezt befedjük a másik mézes lappal.

A tetejét áthúzzuk olvasztott csokoládéval, és a hűtőbe rakjuk másnapig. Csak másnap szeleteljük, mert addigra puhul meg rendesen a mézes lap!

Megjegyzés

Nagyon finom és mutatós süti. - Éden_

Ezek is érdekelhetnek

Friss