Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Babapiskótás álom

MME MME
4 3/5
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg zsír
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 1 evőkanál méz
  • 1 kávéskanál szalalkáli
  • tej szükség szerint
  • A töltelékhez:
  • 6 dl tej
  • 6 evőkanál liszt
  • 45 dkg margarin
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 30 dkg porcukor
  • Egyéb:
  • babapiskóta
  • Máz:
  • 30 dkg tejbevonó

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit gyúródeszkán könnyen nyújtható masszává gyúrjuk össze, két darabra vágva 10 percig pihentetjük. Közben egy 40X40 cm-es tepsi külső alját bekenjük margarinnal. Az egyik tésztát vékonyra kinyújtjuk, és a tepsire terítjük úgy, hogy a széleire is lelógjon. Így fejjel lefelé 180 fokos sütőben 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve a tepsiről azonnal leválasztjuk, konyharuhán kihűtjük. A másik tésztadarabbal ugyanígy járunk el.

Közben a töltelékhez a lisztet a tejjel sűrű péppé főzzük, félig kihűtjük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a tejpépet, jó habosra keverjük.

Összeállítás: Az egyik tésztalapot beleigazítjuk a tepsibe, erre rákenjük a töltelék felét. Megrakjuk babapiskótával úgy, hogy két piskóta között minden irányban egy-egy ujjnyi hely maradjon. Rásimítjuk a krém másik felét, majd ráhelyezzük a másik tésztalapot. Megolvasztjuk a tejbevonót, és óvatosan rákenjük a felső tésztára. Egy éjszakát állni hagyjuk, kis kockákra vágva kínáljuk.

Megjegyzés

Ez a sütemény nagyon finom, de 3-4 napnál tovább hűtőben sem tartható el, mert tejes krém van benne. A tésztának sülés közben kissé orrfacsaró illata van, ez normális, de ha lehet, gyermekek ilyenkor ne tartózkodjanak a közelben, mert a legtöbb kisgyerek allergiás lehet rá. A tetejét csoki helyett porcukorral is megszórhatjuk.

A receptet E. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss