Babapiskóta házilag

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 6 tojás
  • 18 dkg liszt
  • 13 dkg cukor
  • 2 dkg barna vaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tojások fehérjét 6 dkg cukorral. A tojások sárgáját 7 dkg cukorral keményre, fehérre keverjük. A vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, majd kihűtjük.

    A felvert sárgájára szitáljuk a lisztet, nagyfejű fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét, és ezzel is óvatosan összeforgatjuk. Keverés közben óvatosan hozzácsorgatjuk a kihűlt vajat.

    Habzsákba töltjük, és sütőpapírral vagy szilikonlappal bélelt tepsire sima csővel babapiskóta formákat nyomunk.

    180 fokos sütőben 10 percig, majd 140 fokon 15 percig sütjük.

Megjegyzés

Őszi Balázs receptje, Győrfi Viki fotója.

A recepthez kapcsolódó további fotókat, tippeket és trükköket a Mesterkurzus blogban találsz!

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hajma Mónika 2 évvel ezelőtt
Kedves Őszi Balázs! Íme a recepted újra! A tojások fehérjét 6 dkg cukorral. A tojások sárgáját 7 dkg cukorral keményre, fehérre keverjük. A vajat addig hevítjük óvatosan, gyenge lángon, amíg szép mogyoró színe és illata lesz, majd kihűtjük. A felvert sárgájára szitáljuk a lisztet, nagyfejű fakanállal összeforgatjuk, majd hozzáadjuk a felvert fehérjét, és ezzel is óvatosan összeforgatjuk. Keverés közben óvatosan hozzácsorgatjuk a kihűlt vajat. EZUTÁN MEGFOGJUK AZ EGÉSZET ÉS KIDOBJUK A KUKÁBA A FRANCBA MERT A TÉSZTA ANNYIRA LESZ KEMÉNY, HOGY AZ BIZTOSAN NEM FOG HOMOGÉNNÉ VÁLNI A FEHÉRJÉBEN! Ezt a receptet senkinek nem ajánlom! Kellemes Napot mindenkinek! Üdv: Guccika

Hasonló Receptek

Magazin