Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 dundi gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • kb. 2 evőkanál tehina (közel-keleti élelemiszereket forgalmazó boltokban könnyen beszerzhető)
  • 1 citrom leve frissen facsarva
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál sumac
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A padlizsánokat kicsit megszurkálom, forró sütőben kb. 60 perc alatt (szenesedésig) egészben megsütöm. Kiveszem a sütőből, és mikor már nem égeti a kezeimet, kihámozom a héjából, villával darabosra töröm, hozzáadom a tehinát, a citromlevet és a fűszereket, krémesre keverem, a petrezselyemzöldet a végén adom hozzá, díszítésként is kerülhet valamennyi a tetejére. Tálra szedem, hűtőben legalább 2-3 órán át érlelem (gyakrabban azonban elkészítem este, s másnapra tökéletesen összeérnek az ízek). Pitával, pirítóssal, kenyérrel, de önmagában is remek.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



habliliom receptjeiből:
Rózsaszín marcipános minyon
Zöldséges-zöldfűszeres paradicsomleves
Pozsonyi kifli mandulával és vörös áfonyával töltve
Zöldfűszeres gombakrémleves
Vörös zöldségcurry
Sajtos csicsókalepény szárított paradicsommal
Petrezselymes burgonya-gratin
Gombafasírt laskával és vargányával
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. július 30. (szerda) 18:56
    A sumac döntően a török, libanoni, görög konyhában használt fűszer, melyet egy a szömörcefélék családjához tartozó növényből állítanak elő. Sötétbordó színű, nálunk őrleményként árusítják (pl. a Nagycsarnok aljában lévő fűszerüzletben). Az íze egyszerre kellemesen savanykás, pikáns és sós. Használható rizsételek fűszerezésére éppúgy, mint lepények ízeítésére. Mielőtt a citrom Európába került, a mediterrán vidékeken ezt használták az ételek pikánsabbá tételéhez . Ízhatásában lágyabb, kevésbé savas, mint a citrom, no és természetesen egyéb aromaanyagok is vannak benne. Érdemes kipróbálni! Ha nem lehet hozzáférni, természetesen kihagyható, s az enyhén sós-savanyú egyensúly citromlé hozzáadásával kikísérletezhető. Ez egy olyan recept, amit mindenki saját ízlése szerint fűszerezhet, akár több fokhagymát is elbír, aki szereti, s attól is függ, ki milyen tehinához jut hozzá. A teljes őrlésű szezámpaszta pl. sűrűbb, s nyugodtan lehet vízzel higítani. Persze nyugodtan elkészíthető hagyományos lila padlizsánból is, hisz ritkán lehet fehér példányokhoz jutni, amelyek krémesebbre sülnek lila testvéreiknél, de mindegyikből nagyon-nagyon finom :) Az élvezeteket lehet még fokozni feket olivás díszítéssel, vagy kapribogyót is lehet bele keverni. A variációk számának csak a fogyasztók ízlése és fantáziája szab határt :) A lényeg, hogy időt kell hagyni az ízek összeérésére.
    Habliliom szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Dinnyét mindenbe! Az összes észbontó recept egy helyen
Az eper és a málna után itt a másik nagy kedvenc: a dinnye. Imádjuk az összes fajtáját! Önmagában is nagyon finom, de grillezve, salátában, sütikben, fagyikban, sőt, még főételekben is isteni.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Morzsolt szilvás süti Morzsolt szilvás süti
Halfalatkák nyárson Halfalatkák nyárson
Póréhagymás burgonyatál camembert-rel Póréhagymás burgonyatál camembert-rel
Körtetorta karamellel és dióval Körtetorta karamellel és dióval
Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt Szilvalekváros-diós torta 20 perc alatt
Édes-savanyú szűzpecsenye Édes-savanyú szűzpecsenye
Mustáros-fokhagymás sertéssült Mustáros-fokhagymás sertéssült
Grillzöldségek babmártással Grillzöldségek babmártással
Dinnyesörbet Dinnyesörbet
Borsókrémleves sonkával és szalonnával Borsókrémleves sonkával és szalonnával
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125407_teszta_.jpg Muffin, kalács, pite, képviselőfánk - így készülnek a legjobb házi tészták

Három tésztafajta elkészítését ismerheted meg: számos finom süteményt varázsolhatsz belőlük az asztalra!

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125405_tojas_1110.jpg Rántva, buggyantva, sütve: a legjobb lusta, nyári reggelik tojással

A nyári szabadságban nem csak az a csodálatos, hogy sokáig alhatunk, hanem az azt követő hosszan elnyúló, már-már korai ebédnek…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125398_paradicsom_110.jpg A 8 legjobb élelmiszer a rák ellen

A helyes táplálkozás továbbra is az egyik legkellemesebb módja a rák megelőzésének, illetve az egészségünk megőrzésének.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125395_olaj_vaj_.jpg Kókuszzsír, vaj, olaj, margarin - melyiket mire használjuk?

Olyan sokféle zsiradék létezik: ott a növényi olaj, a kókuszzsír, a disznózsír, a vaj, a margarin... De vajon melyiket milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125393_virsliteszt_osszes_110.jpg A nagy virsliteszt! Kipróbáltuk, melyik éri meg az árát

Nincs szilveszter, mégis úgy gondoltuk, hogy ideje lenne számba venni, melyik is az a virsli, ami megfelelő gasztronómiai élményt…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125377_viz_.jpg Unod a vizet? Csak így szabadna innod ezután - videó!

Vizet muszáj inni, de mi van akkor, ha az ember egy idő után ráun az ízére? Akkor sem szabad cukros gyümölcslevek és üdítők után…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125375_krumplidieta_.jpg Fogyj egy hétvége alatt másfél kilót! Íme a krumplidiéta

Szeretnél egy hétvége alatt másfél kilóval könnyebb lenni? Két hete induló, három részes sorozatunkban könnyen betartható…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125371_puffadas_.jpg Biztos módszerek a kínzó puffadás ellen

Szorít a ruha, rossz a közérzetünk: a kellemetlen hasi teltségérzet sokak mindennapjait megkeseríti. Eláruljuk, mire kell…

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept