Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 dundi gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • kb. 2 evőkanál tehina (közel-keleti élelemiszereket forgalmazó boltokban könnyen beszerzhető)
  • 1 citrom leve frissen facsarva
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál sumac
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A padlizsánokat kicsit megszurkálom, forró sütőben kb. 60 perc alatt (szenesedésig) egészben megsütöm. Kiveszem a sütőből, és mikor már nem égeti a kezeimet, kihámozom a héjából, villával darabosra töröm, hozzáadom a tehinát, a citromlevet és a fűszereket, krémesre keverem, a petrezselyemzöldet a végén adom hozzá, díszítésként is kerülhet valamennyi a tetejére. Tálra szedem, hűtőben legalább 2-3 órán át érlelem (gyakrabban azonban elkészítem este, s másnapra tökéletesen összeérnek az ízek). Pitával, pirítóssal, kenyérrel, de önmagában is remek.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

habliliom receptjeiből:
Nyári krumplisaláta
Paradicsomos tésztakosárkák
Grillezett karfiolsaláta koktélparadicsommal
Bazsalikomos krumplitallér
Spárgás-gombás rizottó
Tavaszi görög saláta
Kétféle csokoládés kókuszpite
Sajtos spenótfasírt
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. július 30. (szerda) 18:56
    A sumac döntően a török, libanoni, görög konyhában használt fűszer, melyet egy a szömörcefélék családjához tartozó növényből állítanak elő. Sötétbordó színű, nálunk őrleményként árusítják (pl. a Nagycsarnok aljában lévő fűszerüzletben). Az íze egyszerre kellemesen savanykás, pikáns és sós. Használható rizsételek fűszerezésére éppúgy, mint lepények ízeítésére. Mielőtt a citrom Európába került, a mediterrán vidékeken ezt használták az ételek pikánsabbá tételéhez . Ízhatásában lágyabb, kevésbé savas, mint a citrom, no és természetesen egyéb aromaanyagok is vannak benne. Érdemes kipróbálni! Ha nem lehet hozzáférni, természetesen kihagyható, s az enyhén sós-savanyú egyensúly citromlé hozzáadásával kikísérletezhető. Ez egy olyan recept, amit mindenki saját ízlése szerint fűszerezhet, akár több fokhagymát is elbír, aki szereti, s attól is függ, ki milyen tehinához jut hozzá. A teljes őrlésű szezámpaszta pl. sűrűbb, s nyugodtan lehet vízzel higítani. Persze nyugodtan elkészíthető hagyományos lila padlizsánból is, hisz ritkán lehet fehér példányokhoz jutni, amelyek krémesebbre sülnek lila testvéreiknél, de mindegyikből nagyon-nagyon finom :) Az élvezeteket lehet még fokozni feket olivás díszítéssel, vagy kapribogyót is lehet bele keverni. A variációk számának csak a fogyasztók ízlése és fantáziája szab határt :) A lényeg, hogy időt kell hagyni az ízek összeérésére.
    Habliliom szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pudingos desszertcsodák
Önmagában is isteni egy krémes puding, de desszerteket is feldobhatunk vele. A sütiket is tölthetjük, színesíthetjük pudinggal!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal Marokkói paradicsomleves fűszeres húsgombócokkal
Padlizsános tésztatorta Padlizsános tésztatorta
Fűszeres cukkinikenyér Fűszeres cukkinikenyér
Datolyás turmix Datolyás turmix
Samosa Samosa
Palacsinta (alaprecept) VI. Palacsinta (alaprecept) VI.
Nagymama almás pitéje Nagymama almás pitéje
Kakaspörkölt egyszerűen Kakaspörkölt egyszerűen
Gofri XI. Gofri XI.
Zöld turmix (green smoothie) Zöld turmix (green smoothie)
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122606_gasztro-110.jpg Szeptemberi gasztroprogramok

Az ősz ezernyi programmal várja a nyaralásból visszatérőket. Az ország számos pontján tartanak szüreti fesztiválokat, lesz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122624_kakaos-csiga-110.jpg Gyerekkori kedvencek

Említettem a múlt héten, hogy a párom édesanyja nálunk vendégeskedett közel két hétig. Ez időre sokszor átvette a stafétabotot a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122613_marinalt-gomba-110.jpg Marinált barnacsiperke friss oregánóval

A friss csiperke, legyen barna vagy fehér, egyaránt remek alapanyag! Szívesen készítek belőle finomságokat, és talán az is igaz,…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122574_koriander-110.jpg Koriander, a különleges

A koriander, amelynek gyökerét, termését, valamint friss, üde zöld leveleit egyaránt hosszú ideje fogyasztja az emberiség a világ…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117514_salsa-110.jpg Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz

Az ősi gyökerekkel bíró salsa és a paradicsomot Európával elfogadtató sugo talán a legékesebb bizonyítéka annak, hogy milyen…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122567_csirkemajas-taska-110.jpg Mandula konyhai kalandjai

Mindenek előtt szeretnék bemutatkozni. 22 éves egyetemista lány vagyok, a fővárosban tanulok és élek immár 4 éve. Gyerekkoromat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122619_kkk-cimlap-110.jpg Megjelent a Kiskegyed Konyhája szeptemberi száma

Szeretjük a Kiskegyed Konyháját. Sok-sok recept (a Mindmegettén is megtalálhatóak a régebbi számok receptjei!), kulináris…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122550_aegon-110.jpg Mennyibe kerül a gyerek?

A nőgyógyászra a pénzt eltetted? Anyukádék meg tudják venni a babaágyat? Kapunk kölcsön bébi monitort?... és megannyi hasonló…

Napi tipp
A kacsamájból készíthetünk különféle ízesítésű szendvicskrémeket, előételeket - vagy remek főételeket is alkothatunk. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept