Részletes receptkereső »
  •  

RECEPT

« vissza

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Baba ghanoush - fehér padlizsánból

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 82
  • Elküldve: 7

Hozzávalók:

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 dundi gerezd fokhagyma finomra reszelve
  • kb. 2 evőkanál tehina (közel-keleti élelemiszereket forgalmazó boltokban könnyen beszerzhető)
  • 1 citrom leve frissen facsarva
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 teáskanál őrölt római kömény
  • 1 teáskanál sumac
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A padlizsánokat kicsit megszurkálom, forró sütőben kb. 60 perc alatt (szenesedésig) egészben megsütöm. Kiveszem a sütőből, és mikor már nem égeti a kezeimet, kihámozom a héjából, villával darabosra töröm, hozzáadom a tehinát, a citromlevet és a fűszereket, krémesre keverem, a petrezselyemzöldet a végén adom hozzá, díszítésként is kerülhet valamennyi a tetejére. Tálra szedem, hűtőben legalább 2-3 órán át érlelem (gyakrabban azonban elkészítem este, s másnapra tökéletesen összeérnek az ízek). Pitával, pirítóssal, kenyérrel, de önmagában is remek.

Megjegyzés:

A receptet és a fotót Habliliom küldte. Köszönjük!

habliliom receptjeiből:
Mézes puszedli csokoládéval
Citromos-zahtaros cukkinikrémleves
Gyömbéres céklakrémleves
Spenótrolád paradicsomraguval
Birsalmasajt-bonbon mandulával és narancshéjjal
Sült birsdzsem körtével
Gombás palacsintatekercsek füstölt gomolyával
Gyömbéres pálmalevél
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 2 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2008. július 30. (szerda) 18:56
    A sumac döntően a török, libanoni, görög konyhában használt fűszer, melyet egy a szömörcefélék családjához tartozó növényből állítanak elő. Sötétbordó színű, nálunk őrleményként árusítják (pl. a Nagycsarnok aljában lévő fűszerüzletben). Az íze egyszerre kellemesen savanykás, pikáns és sós. Használható rizsételek fűszerezésére éppúgy, mint lepények ízeítésére. Mielőtt a citrom Európába került, a mediterrán vidékeken ezt használták az ételek pikánsabbá tételéhez . Ízhatásában lágyabb, kevésbé savas, mint a citrom, no és természetesen egyéb aromaanyagok is vannak benne. Érdemes kipróbálni! Ha nem lehet hozzáférni, természetesen kihagyható, s az enyhén sós-savanyú egyensúly citromlé hozzáadásával kikísérletezhető. Ez egy olyan recept, amit mindenki saját ízlése szerint fűszerezhet, akár több fokhagymát is elbír, aki szereti, s attól is függ, ki milyen tehinához jut hozzá. A teljes őrlésű szezámpaszta pl. sűrűbb, s nyugodtan lehet vízzel higítani. Persze nyugodtan elkészíthető hagyományos lila padlizsánból is, hisz ritkán lehet fehér példányokhoz jutni, amelyek krémesebbre sülnek lila testvéreiknél, de mindegyikből nagyon-nagyon finom :) Az élvezeteket lehet még fokozni feket olivás díszítéssel, vagy kapribogyót is lehet bele keverni. A variációk számának csak a fogyasztók ízlése és fantáziája szab határt :) A lényeg, hogy időt kell hagyni az ízek összeérésére.
    Habliliom szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Pazar piték
Lágy, omlós tészta fogja körül a gazdag tölteléket, ami lehet édes és sós is. Gyümölcs, mák, dió, túró, de gomba, hús és zöldségek is kerülhetnek bele. Még tortának is készíthető!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Fonott kalács VII. Fonott kalács VII.
Francia almatorta krémesen Francia almatorta krémesen
Banános-mogyorós muffin Banános-mogyorós muffin
Zabpelyhes amerikai palacsinta Zabpelyhes amerikai palacsinta
Pizzás masni Pizzás masni
Joghurtos zöldborsófőzelék Joghurtos zöldborsófőzelék
Mákos máglyarakás birsalmával Mákos máglyarakás birsalmával
Kelkáposztatekercs zöldséges mártással Kelkáposztatekercs zöldséges mártással
Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel
Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással Sonkás-gombás tojással töltött leveles tészta tormamártással
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/123000/123012_grillazs-110.jpg Grillázs, az édes ropogós

Édes és ropogós, készülhet belőle torta, de apróra tördelve, esetleg darálva lehet dekoráció, ízesíthetünk vele krémet, habot.…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122985_gesztenyemese-110.jpg Gesztenye-mese

A szederszüret idén két turnusban lement. Csodás lelőhelyet találtunk, de az idei nyár mostoha volt ehhez a gyümölcshöz, az ősz…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/111000/111037_sutotok-110.jpg Sütőtököt mindenkinek!

Messziről virítanak a narancssárga színben pompázó, különféle formájú és nagyságú sütőtökök a zöldséges standokon. Kisebb rokonai…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122977_raeros-reggelik-110.jpg Ráérős reggelik

A múlt hét csak amolyan csonka hét volt a hosszú hétvége miatt. Szünnapokon pedig nincs is jobb a lustálkodós, ráérős reggeleknél…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122970_puffasztott-110.jpg Puffasztott és pattogatott gabonák

Tegye fel a kezét, aki szerette gyerekkorában a zizit! Ugye? Majdnem mindegyikünk szép, édes és roppanós emlékeket őriz a színes…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122963_szilvas-pite-110.jpg Csupa szilvás kerek pite - gyömbérrel és vaníliával

A piték megunhatatlan klasszikusok, mindenféle gyümölccsel, akár kerek, akár szögletes formában sütve biztos sikerre számíthatnak.

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/119000/119246_kelt-teszta-110.jpg A tökéletes kelt tészta

Sokan félnek a legfinomabb sütemények alapjául szolgáló kelt tészta készítésétől – nem minden alap nélkül. Van ugyanis…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122939_chowder-110.jpg Chowder, a tartalmas egytálétel

Az angolszász vidékek kedvelt egytálétele, a chowder több száz éve jött létre, a szegények konyhájának laktató fogásaként.

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept