Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Csörögefánk (Bába foga)

Hozzávalók

  • 25 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1 ek porcukor
  • 2 dkg vaj vagy margarin
  • 2 db tojás sárgája
  • 1 dl tejföl
  • 5 ml pálinka (nálam meggylikőr)
  • 5 dl olaj (a sütéshez)
  • 2 ek porcukor a szóráshoz

Elkészítés

    1. A lisztet egy tálba szitáljuk, elkeverjük benne a sót, a porcukrot és a sütőport. Elmorzsoljuk benne a vajat/margarint. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a tejfölt és annyi pálinkát, hogy rugalmas, de nem kemény tésztát kapjunk. Lisztezett felületen jól átgyúrjuk. Becsomagolva 30 percre a hűtőbe rakjuk.
    2. A tésztát két részre osztjuk, így könnyebb dolgozni vele. Az egyiket enyhén lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk és kb. ujjnyi széles, 7-8 cm hosszú rudakat vágunk. Ezeket picit megsodorjuk, hogy ne legyen túl szögletes. Egyik végét kb. a feléig átvágjuk, majd a tésztát 90 fokban oldalra fordítva (ekkor a vágás a tésztán vízszintesen lesz) a másik végén is bevágjuk.
    3. Olajat forrósítunk, majd szép pirosra sütjük benne a "fogakat". Akkor lesz szép formás, ha úgy helyezzük az olajba, hogy vágásokat kicsit szétfordítjuk és egyik „fogat” megfogva a három másik fogat az olajba engedjük, majd 3-4 másodperc után elengedjük. Így tartja meg a szép formát, ami a tyúklábhoz hasonló. Konyhai papírtörlőn hagyjuk a felesleges olajat lecsepegni. Porcukorral megszórva kínáljuk.

    HA NINCS IDŐD SZALAGOSAT SÜTNI: 10 ISTENI FÁNK RECEPT A SÜTŐPOROSTÓL A CSÖRÖGÉIG! >>> 

    ÍGY LESZ TÖKÉLETES A CSÖRÖGÉD - LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE! >>> 

Megjegyzés

Egy kicsit különlegsebb fánk, ami a formájával mindenkit levesz a lábáról.

AranyTepsi
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció
X

Nem ez a legjobb Csörögefánk (Bába foga) recept?


Magazin