Elkészítés: A karfiolt kisebb rózsákra szedjük, a torzsáját se dobjuk el, ezt is feldaraboljuk, megmossuk, leszárítjuk. A sütőt 180 forka előmelegítjük.
Egy tepsire sütőpapírt fektetünk, ráhalmozzuk egy kupacban a karfiolt, megszórjuk ízlés szerint sóval, szárított chilit őrölünk rá, meglocsoljuk az olívaolajjal, majd kézzel összeforgatjuk. Ezután elrendezzük úgy a tepsiben, hogy a rózsák felfelé nézzenek. Sűrű teaszűrőből kb. 1 teáskanálnyi keserűkakaót szitálunk egyenletesen a karfiolra.
A tepsit betoljuk a sütőbe, és légkeveréssel kb. 30 percig sütjük, a végén 2-3 percig grill fokozatra állítva sütjük.
Kínálhatjuk köretként bármilyen húsok mellé, de előételként is fogyaszthatjuk tetszőleges fűszeres joghurtszósszal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre