Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ázsiai tésztás egytálétel 

default user icon

Hozzávalók

  • 1/2 db pirított nori lap (ázsiai boltból)
  • 2 ek szezámmag
  • 4 db tojás
  • 2 dkg friss gyömbér
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 4 szál új hagyma
  • 25 dkg mie tészta (ázsiai boltból)
  • 1 ek napraforgóolaj
  • 6 dl tyúkhúsleves-alaplé
  • 12 db konyhakész garnéla
  • 3 ek szójaszósz
  • 2 ek szezámolaj
  • 12,5 dkg konzerv vörösbab (elhagyható)

Elkészítés

    1. A norilapot ollóval nagyon vékony csíkokra vágjuk. A szezámmagot száraz serpenyőben megpirítjuk, majd hűlni hagyjuk. A tojásokat keményre főzzük 10 perc alatt, majd hideg vízben hűlni hagyjuk. Közben a megtisztított gyömbért és fokhagymát finomra vágjuk, az újhagyma fehér részét és a leöblített zöldjét külön-külön felkarikázzuk.
    2. A tésztát a csomagolásán olvasható utasítás szerint kifőzzük, majd leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük és lecsepegtetjük. A fazékban felhevített napraforgóolajon a gyömbért és a fokhagymát 1 percig pirítjuk, majd az alaplével felöntve felforraljuk. Beletesszük a garnélát, és gyenge tűzön főzzük 3 percig. Hozzáadjuk az újhagyma fehér részét, és további 1 percig főzzük. Belekeverjük a szójaszószt és a szezámolajat, majd összemelegítjük a leöblített, lecsepegtetett vörösbabbal.
    3. A tojásokat megtisztítjuk és félbevágjuk. A levest tálkákba merjük, és adagonként elosztjuk benne a tésztát. Elrendezzük rajta a félbevágott tojásokat és a garnélát, majd a szezámmaggal, a hagymazölddel és a norival megszórva tálaljuk.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin