Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel

60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Egy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat.
  2. Befedjük a marináddal és lehetőség szerint egy éjszakán át lefedve pácolódni hagyjuk. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük a combokat. 
  3. A fehérborecetet összekeverjük a kimagozott és félbevágott szilvákkal és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 fokra visszavesszük, és kb. további 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
  4. Amíg elkészül a hús, 1,5x-es vízben jázmin rizst főzünk, majd a kókuszreszeléket megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Megszórjuk vele az elkészült rizst, melyet a sült csirkéhez tálalunk. 

    Így készül lépésről lépésre >>> 

Megjegyzés

Recept: Péter András
Fotó: Tóth András  - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss