Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ázsiai szilvás csirkecomb pirított kókuszos jázminrizzsel

Hozzávalók

  • 2 tk ötfűszerkeverék
  • 2 db csillagánizs
  • 3 ek szójaszósz
  • 1 db fahéjrúd
  • 1 tk szárított csili
  • 1 ek barnacukor
  • 4 db egész csirkecomb
  • 1 ek fehérborecet
  • 16 szem szilva
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 20 dkg jázminrizs

Elkészítés

    1. Egy tálban összekeverjük az ötfűszerkeveréket, a csillagánizst, a szójaszószt, a fahéjrudat, a szárított csilit és barnacukrot, és alaposan megforgatjuk benne a csirkecombokat.
    2. Befedjük a marináddal és lehetőség szerint egy éjszakán át lefedve pácolódni hagyjuk. Másnap 200 fokra előmelegített sütőben, egy tepsiben kb. 35 perc alatt megsütjük a combokat. 
    3. A fehérborecetet összekeverjük a kimagozott és félbevágott szilvákkal és a már majdnem megsült combokra halmozzuk. A sütőt 170 fokra visszavesszük, és kb. további 15 perc alatt készre sütjük, ez idő alatt a gyümölcs és a hús is megpuhul, szép színe lesz.
    4. Amíg elkészül a hús, 1,5x-es vízben jázmin rizst főzünk, majd a kókuszreszeléket megpirítjuk egy száraz serpenyőben. Megszórjuk vele az elkészült rizst, melyet a sült csirkéhez tálalunk. 

      Így készül lépésről lépésre >>> 

Megjegyzés

Recept: Péter András
Fotó: Tóth András 

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin