Elkészítés: A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépákat hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre szeljük. A szilvákat kimagozzuk és 4-be vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük.
A mártás hozzávalóit összekeverjük.
Egy wokot vagy serpenyőt felforrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk míg ez is teljesen átforrósodik, és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel 1-2 percet pirítjuk majd jöhet a póré, a szilva és a chili.
Pár perc pirítás után enyhén megsózzuk, és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik.
Mihelyt összeforrt, már készen is van. Rizzsel tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre