Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ázsiai szilvás sertéscsíkok

MME MME
45 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 60 dkg sertéscomb
  • 15 cm-es póréhagyma
  • 20 dkg sárgarépa
  • 10 szem szilva
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 szál chilipaprika
  • olaj
  • A mártáshoz:
  • 1 evőkanál méz
  • 0,5 dl sötét szójaszósz
  • 1 dl hideg víz
  • 1 evőkanál keményítő

Elkészítés

Elkészítés: A sertéshúst vékony csíkokra vágjuk. A pórét és a sárgarépákat hosszában félbe, majd ferdén vastagabb szeletekre szeljük. A szilvákat kimagozzuk és 4-be vágjuk. A gombát megtisztítjuk és felcikkezzük.

A mártás hozzávalóit összekeverjük.

Egy wokot vagy serpenyőt felforrósítunk. Lehetőleg folyamatosan magas hőfokon tartsuk, mert úgy marad minden zöldség roppanós, valamint levet sem lesz ideje engedni. A serpenyőbe kevés olajat öntünk, megvárjuk míg ez is teljesen átforrósodik, és beletesszük a sertéshúst. Miután kifehéredett, belekerül a répa és a gomba. Ezekkel 1-2 percet pirítjuk majd jöhet a póré, a szilva és a chili.

Pár perc pirítás után enyhén megsózzuk, és ráöntjük a kikevert mártást. Folyamatosan kevergessük, mert a keményítőtől hamar sűrűsödik.

Mihelyt összeforrt, már készen is van. Rizzsel tálaljuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss