Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ázsiai marhahúsleves csípősen

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg marhahátszín
  • 1 nagyobb sárgarépa
  • 10-15 dkg csiperkegomba
  • 1 szál póréhagyma
  • 1 db chilipaprika
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 diónyi friss gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl húsalaplé
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hátszínt vékonyan felcsíkozzuk, majd felszeleteljük a póréhagymát, a sárgarépát, a gyömbért, a fokhagymát, a gombát és a chilipaprikát.

    A húst forró olajon pirítani kezdjük, és az aprított gyömbérrel és a fokhagymával ízesítjük. Hozzákeverjük a paradicsom pürét, majd mikor az egész alaposan áthevült, hozzáadjuk a répát és a chilit. Újabb rövid pirítást követően beleszórjuk a póréhagymát és a gombát is, majd felöntjük húsalaplével, és ha szükséges, kevés vízzel. Óvatosan sózzuk, borsozzuk, és aprított petrezselymet szórunk bele.

    Amint a hús megpuhult, a levest már tálalhatjuk is.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek