Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ázsiai feketekagyló-leves

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg feketekagyló
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 szál újhagyma zöldjével
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szál zellerszár
  • petrezselyem
  • korianderlevél
  • 1 db hegyes csípős zöldpaprika
  • 1/2 piros kalifornia paprika
  • 1/2 étkezési paprika
  • chili paprika
  • 2 db fehér csiperkegomba
  • 1 db barna csiperkegomba
  • gyömbér
  • citrom
  • olívaolaj
  • metélőhagyma
  • koriandermag
  • őrölt pirospaprika
  • őrölt feketebors
  • kínai hal fűszerkeverék
  • szójaszósz
  • kínai tészta
  • fehérbor
  • kókusztej
  • főzőtejszín

Elkészítés

    Elkészítés: A kagylókat megtisztítom, eltávolítom a szakállakat, többször átöblítem, a végén beáztatom sós vízbe több órára.

    A vörös- és lilahagymákat karikára vágom, az újhagymát hosszában ketté, majd kb. 5 cm-es darabokra vágom. A fokhagymát szeletelem. A zeller, koriander és petrezselyem szárát ugyancsak nagyobb darabokra vágom, a levelét durván aprítom. Néhány darabot egészben félreteszek. A paprikákat hosszú csíkokra vágom. A gombákat szeletelem. A gyömbért pucolás után aprítom.

    Egy fazékban olívaolajon megdinsztelem a hagymákat, majd hozzáadom a zöldségeket, végül a kagylókat, együtt dinsztelem őket. Öntök hozzá 1 liter vizet, fűszerezem, majd elkezdem főzni. Mikor már majdnem kész, hozzáadom a tésztát és a zöldeket. 3 perc elteltével öntök bele fehérbort, kókusztejet és tejszínt, s csavarok bele citromot.

    Azon nyomban forrón tálalom, díszítem a félretett zöldfűszerekkel és egy szelet citrommal.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin