Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az öt legfinomabb házi pác, ha tarját grilleznél

default user icon
MME
A grillhúsokat igazán fejedelmivé varázsolhatjuk egy finom páccal, de azzal a lendülettel tönkre is tehetjük őket. Íme az öt legjobb otthon elkészíthető szósz.
Hozzávalók (4-6 személyre):

1 kg sertéstarja

A barbecue-páchoz:

paradicsompüré
olaj
cukor

fokhagyma
vöröshagyma
fűszerpaprika
cayenne-bors

A kapros-joghurtos páchoz:

szójaolaj
méz
ecet
joghurt
friss kapor
majoránna
őrölt fehér bors

A mézes-mustáros páchoz:

olaj
méz
mustár
majoránna
fokhagyma
durvára őrölt borskeverék

A csípős-csilis páchoz:

olaj
csiliszósz
olvasztott vaj
borskeverék

fokhagyma
borsikafű
metélőhagyma

A fokhagymás-borsos páchoz:

olaj
vöröshagyma
fokhagyma
borskeverék

Grillre fel! >>>

Elkészítési idő: 30 perc + hűtés

Elkészítése:

1. Vágjuk a tarját 100-150 grammos szeletekre. Készítsük el a kiválasztott pácokat.

2. A barbecue-hoz karamellizáljuk a cukrot, öntsük fel a paradicsompürével, olajat és ízlés szerinti mennyiségű zúzott fokhagymát, reszelt vöröshagymát, paprikát, őrölt borsot és sót adjunk hozzá.

3. A kapros-joghurtoshoz először egy kis eceteszenciát készítünk, amelyhez addig forraljuk az ecetet egy kevés mézzel, amíg körülbelül a 80 százaléka elpárolog. (Ezt szabadban vagy nyitott ablaknál végezzük!) A joghurtot ezután ízlés szerinti mennyiségekben ízesítsük ezzel a „sűrítménnyel”, keverjük el friss, vágott kaporral, sóval, borssal, majoránnával és szójaolajjal.

4. A mézes-mustáros páchoz a fehérbort az ecethez hasonlóan sűrítsük, majd keverjük el a mustárral, olajjal, a fűszerekkel és sóval. Az utolsó két pácnál a szükség szerint apróra vágott, zúzott, őrölt hozzávalókat olajjal keverjük el.

5. Ezután a hússzeleteket dörzsöljük be egy-egy páccal, s tegyük 24 órára hűtőszekrénybe. Másnap roston vagy faszénparázs fölött süssük meg a hússzeletek mindkét oldalát.

Ezek is érdekelhetnek