Az igazi isler

Hozzávalók

  • 14 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 5 dkg dió (tört)
  • kevés fahéj
  • lekvár
  • 30 dkg étcsokoládés tortabevonó

Elkészítés

    1.

    Fogjuk a diót (ha eleve tört, az nagy segítség), és deszkán nyújtófa segítségével törjük finomra.

    2.

    A vajat, a lisztet, a porcukrot és a fahéjat tegyük egy keverőtálba a dióval együtt, és gyúrjuk össze egyneműre. Fóliával takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe pihenni.

    3.

    10-20 perc után vegyük ki és lisztes deszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát. Úgy 2-3 mm legyen. Kerek szaggatóval szaggassunk ki az islereket. Ne pazaroljunk, a köztes anyagokat gyúrjuk össze ismét, nyújtsuk ki és újra szaggassunk belőle kerek formákat!

    4.

    Tegyük a darabokat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig süssük, hogy még világos maradjon, de ne legyen már nyers.

    5.

    A kész korongok egyik felét kenjük meg ízlés szerint lekvárral (talán a ribizli a legjobb hozzá, de mást is használhatunk).

    6.

    Tegyük a sima korongokat a lekvárosak tetejére, majd hagyjuk pihenni az islereket, majd tegyük át őket rácsra. Vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit és vonjuk be vele a sütiket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin