Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az igazi isler

30 perc
egyszerű
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

1.

Fogjuk a diót (ha eleve tört, az nagy segítség), és deszkán nyújtófa segítségével törjük finomra.

2.

A vajat, a lisztet, a porcukrot és a fahéjat tegyük egy keverőtálba a dióval együtt, és gyúrjuk össze egyneműre. Fóliával takarjuk le, majd tegyük a hűtőbe pihenni.

3.

10-20 perc után vegyük ki és lisztes deszkán nyújtsuk vékonyra a tésztát. Úgy 2-3 mm legyen. Kerek szaggatóval szaggassunk ki az islereket. Ne pazaroljunk, a köztes anyagokat gyúrjuk össze ismét, nyújtsuk ki és újra szaggassunk belőle kerek formákat!

4.

Tegyük a darabokat sütőpapírral kibélelt tepsibe és 190 fokra előmelegített sütőben 10-15 percig süssük, hogy még világos maradjon, de ne legyen már nyers.

5.

A kész korongok egyik felét kenjük meg ízlés szerint lekvárral (talán a ribizli a legjobb hozzá, de mást is használhatunk).

6.

Tegyük a sima korongokat a lekvárosak tetejére, majd hagyjuk pihenni az islereket, majd tegyük át őket rácsra. Vízgőz fölött olvasszuk meg az étcsokit és vonjuk be vele a sütiket.

Ezek is érdekelhetnek

Friss