Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az eredeti tavaszi tekercs

MME MME
45 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 250 g liszt
  • 2 tojás
  • 1/2 l víz
  • A töltelékhez:
  • 250 g sovány disznóhús
  • 150 g rákkonzerv vagy fagyasztott garnélarákocskák
  • 1 fej hagyma
  • 1 kisebb zeller
  • 250 g szójacsíra
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

A felsorolt hozzávalókból készítsük el a tésztát, amely hasonló a palacsintatésztához, majd 15 percig pihentessük. Közben a zellert és a megtisztított hagymát vágjuk apróra, és egy kevés olajon1 perc alatt jól pirítsuk át.

A húst, a rákot, a szójacsírát adjuk a hagymához, és további 3 percig süssük. A húsos keverékhez adjuk hozzá a cukrot, a szójaszószt, majd sózzuk meg, és még egyszer alaposan keverjük össze. Az előkészített tésztából süssünk vékony palacsintákat, majd mindegyiket töltsük meg a húsos keverékkel. A palacsinták széleit hajtsuk be, majd tekerjük fel őket.

A tekercsek szélét ragasszuk össze lisztből és vízből készített nyers tésztával. A kész tekercseket forró olajban süssük aranyszínűre. Ha megpirultak, szedjük ki őket egy tányérra, és itassuk le róluk a felesleges olajat.

Ezek is érdekelhetnek

Friss