Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Az eredeti bolgár sopszka saláta

default user icon
Sopszka saláta

Hozzávalók

  • 200 g kígyóuborka
  • 200 g paradicsom
  • 2 vörös hagyma
  • 2 gerezd fok hagyma
  • 1 paprika
  • 100 g sós juhsajt
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál borecet
  • petrezselyem
  • bors

Elkészítés

    Az uborkát hosszában vágjuk négyfelé, majd szeleteljük centis darabokra. A paprikát csumázzuk ki, vágjuk csíkokra. A paradicsomot mossuk meg, vágjuk nyolc részre. A megtisztított, felezett hagymát vékonyan csíkozzuk fel, a fokhagymát zúzzuk össze.

    Az így előkészített zöldségeket egy nagy tálban keverjük össze, sózzuk, borsozzuk, és esetes olajban forgassuk át. 1-2 óra hosszát pihentessük, tálalás előtt szórjuk a tetejére a juhsajtot.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin