Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Az elronthatatlan sajtos pogácsa

default user icon
A képen állatfigurák láthatók bors-szemmel és pirospaprika-mosollyal

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg szobahőmérsékletű vaj
  • 8 dkg reszelt sajt
  • 1 dl tejföl
  • 2 kiskanál só
  • 1 db tojás (a tetejét megkenni)
  • köménymag ízlés szerint

Elkészítés

    1. A hozzávalókat (a tojás kivételével) egy tálban alaposan összedolgozzuk. Jó hír, hogy nem kell órákig várni, amíg megkel a tészta, ugyanis ennek nem kell megkelnie. Ezután máris rakhatjuk lisztezett deszkára, és nyújthatjuk kisujjnyi vastagságúra.
    2. A szaggatása teljesen a képzeletünkre van bízva: használhatunk pálinkás pohárkát; szabdalhatjuk késsel négyzet, rombusz, paralelogramma, netán háromszög alakúra; esetleg elővehetjük kedvenc süteményszaggató formánkat.
    3. A pogácsákat - vagy, ami éppen lett a tésztából -, belerakosgatjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket, egy kenőtoll segítségével gyengéden megcirógatjuk, de csak, miután felvert tojásba mártottuk. Ez ad majd nekik szép aranybarna színt.
    4. Végezetül, mielőtt bekerülne a tepsi a sütőbe, ha kedvünk és ízlésünk úgy tartja, akár meg is szórhatjuk a lekent pogácsákat köménymaggal.
    5. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. Ez sütőtől függően kb. 10-15 perc, figyelgetni kell.

     

Megjegyzés

A hozzávalókat érdemes megduplázni, mert a végeredmény garantáltan nagyon finom lesz.

wolFF
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin