A hozzávalókat (a tojás kivételével) egy tálban alaposan összedolgozzuk. Jó hír, hogy nem kell órákig várni, amíg megkel a tészta, ugyanis ennek nem kell megkelnie. Ezután máris rakhatjuk lisztezett deszkára, és nyújthatjuk kisujjnyi vastagságúra.
A szaggatása teljesen a képzeletünkre van bízva: használhatunk pálinkás pohárkát; szabdalhatjuk késsel négyzet, rombusz, paralelogramma, netán háromszög alakúra; esetleg elővehetjük kedvenc süteményszaggató formánkat.
A pogácsákat - vagy, ami éppen lett a tésztából -, belerakosgatjuk sütőpapírral bélelt tepsibe. A tetejüket, egy kenőtoll segítségével gyengéden megcirógatjuk, de csak, miután felvert tojásba mártottuk. Ez ad majd nekik szép aranybarna színt.
Végezetül, mielőtt bekerülne a tepsi a sütőbe, ha kedvünk és ízlésünk úgy tartja, akár meg is szórhatjuk a lekent pogácsákat köménymaggal.
Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük. Ez sütőtől függően kb. 10-15 perc, figyelgetni kell.