Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

8 tipp az álomalak eléréséhez - mit szabad és mit tilos a fogyókúrában?

default user icon
MME
Beköszöntött az enyhe idő, szekrényünkből előkerülnek a közel egy éve hordott ruhák, szoknyák. Ezzel párhuzamosan rögtön szembesülünk a tél során felkúszott kilókkal is, amiket nem igazán fogadunk kitörő örömmel. Összeállításunkkal segítünk megszabadulni a zsírpárnáktól, elkerülni a leggyakoribb fogyókúrás bakikat, és megszépíteni a bőrt.

Tény, hogy az ember nem szeret diétázni, sem éhezni, és sokszor alig tudja rávenni magát arra, hogy mozogjon. Az elkövetkező pár hónapban viszont bizonyára te is szeretnéd a legjobb formájádat hozni, és ehhez az a legfontosabb, hogy pozitívan tekints önmagadra. Ha ehhez az kell, hogy egy-két kilótól megszabadulj, akkor ne halogasd, láss neki még ma!

Az álomalak 4 barátja

1. Minden étkezés előtt két pohár víz
Szakértők szerint nemcsak a hidratálásban, hanem az eredményes fogyókúrában is nagy szerepe van a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelének. Az étkezés előtt megivott víz vagy cukrozatlan gyógynövénytea csökkenti az éhségérzetet, így kevesebbet fogsz enni az ételből.

2. Tiltólistán az vércukorszintet hirtelen megemelő ételek
A magas szénhidrát-tartalmú és finomított cukorral készülő élelmiszerek, mint a fagylalt, a sütemények vagy a hagyományos tészták fogyasztása nemcsak az inzulin (vércukorszintet csökkentő hormon) szintjének emelkedéséhez vezetnek, de alaposan felturbózzák a bevitt kalóriamennyiséget is. Ha sikerül fokozatosan kizárnod az étrendedből ezeket az összetevőket, a hasi zsírpárnákat is megúszhatod.

3. Alternatív alapanyag
A hagyományos krumplit például cseréd le rostban gazdag édesburgonyára, amely komplex szénhidráttartalma révén hosszú időre ellátja energiával a szervezetet. Készíthetsz belőle salátát, levest vagy isteni desszertet ! A gyönyörű színű krumpli azonban nem csak a derékvonalat tartja karban: tele van A-vitaminnal, gyulladáscsökkentő antioxidánsokkal, erősíti az immunrendszert.

4. Kell egy kis kardió
Ezt a legegyszerűbben úgy tudod beiktatni az életede, ha kihasználva a jó időt, biciklivel jársz munkába. Ezzel egyrészt elkerülheted a reggeli közlekedési dugók okozta stresszt, másrészt az alakodért is sokat tehetsz. A bringázás ugyanis, elsősorban, pont a problémás női testrészeket edzi: remek fenék- és combformáló!

Fit percek dórival >>>

Az álomalak 4 ellensége

1. Gyors és drasztikus diéta
Fejben már kezdj el készülni a nyaralásra, pontosabban az indulás előtti egy-két hétben kezdődő pánikra: „Hol a fürdőruhám? Egyáltalán rám jön még?” A gyors próba után sokan a kemény fogyókúra vagy az éhezés mellett döntenek - amivel csak azt érik el, hogy az ételmegvonás miatt hozzájuk sem lehet szólni, ingerültek, türelmetlenek lesznek. Ráadásul fogyniuk sem sikerül majd annyit, mint amennyit szeretnének, míg végül az emésztésük is bemondja az unalmast. Hidd el, ez sosem működik! Helyette próbálj meg felkészülni: fokozatosan hagyd el a finomított cukrot az étrendedből, és a hús mellé fogyassz salátát köretként. Mondj búcsút a fehér kenyérnek, csak napi 2 szelet pékárut egyél, és az is teljes kiőrlésű legyen.

2. Egy testrészre edzés
A problémás testrészeinket álmunkban is képesek vagyunk felsorolni. Tökéletes alakunk definíciójában általában feszesebb comb, karcsúbb derék, keményebb fenék, laposabb has szerepel. Sose kövesd el azonban azt a hibát, hogy csak egy testrészre edzel, mindig kombinált, intenzív gyakorlatokat végezz, melyek az egész testet átmozgatják. Meglátod, izmaid mindenhol tónusosabbá, erősebbé válnak, és sokkal jobban fogod magad érezni a bőrödben.

3. Monotonitás
Ha egyszer elkezdesz mozogni, a tested gyorsan alkalmazkodik új életviteledhez. Viszont, ha újra és újra ugyanazt az edzésprogramot követed, szervezeted megszokja a rutint, és lelassul a zsírégetés, illetve az izomnövekedés. Ezért próbálj ki valami újat: például a futást párosítsd cross-fit órákkal, vagy az úszást mondjuk jógával.

4. Pesszimizmus
Bár jelen cikkünkben a lenge ruhák időszakára készülünk, összeállításunk e pontját az év minden egyes napjára ajánljuk. A kiválasztott fogyókúra és mozgásforma elsődleges célja, hogy hosszú távon és egészségesen segítse elérni a kitűzött célt. Ha pár nap után még nem látod a kívánt eredményt a tükörben, ne keseredj el, és főleg ne add fel! Ha időben elkezdesz felkészülni rá, meglátod, a kitűzött dátumig eléred a vágyott alakot!

SE EDZÉS, SE DIÉTA: ÍGY ÚSZHATOD MEG A PLUSZ KILÓKAT A KARANTÉNBAN ÜLVE! >>> 

HALLOTTÁL MÁR AZ 5/20-AS SZABÁLYRÓL? NEM? PEDIG SOKAT SEGÍTHET! >>> 

12 HASZNOS TIPP, HOGY IDÉN BOMBAFORMÁBA KERÜLJ >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss