Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az 5 legfinomabb és legegyszerűbb kókuszos süti

Ha van otthon egy zacskó kókuszreszelékünk, akkor számtalan lehetőségünk nyílik ezt valamilyen finomságba belekombinálni.
1. Kókuszgolyó

Emblematikus fogás, olyan, mint a nagy klasszikusok, mindenkinek van rá egy tuti receptje. Bár a kókusz a névadója, jelentős mennyiség nincs benne, hiszen a kókuszgolyó lényegét a kekszmorzsa adja, amit régen mozsárban törtünk, de ma már – a kereslet-kínálat törvényeinek hála – bármelyik boltban beszerezhetünk. A kókuszgolyó akkor az igazi, ha kellően kakaós, megfelelően szöttyös, az sem baj, ha meggyszem van a közepében. Nem a legegészségesebb fogás, de néhány praktikával könnyen azzá tehető. A hozzáadott cukort kiválthatjuk darált datolyával, s a keksz mennyiségét is csökkenthetjük, ha darát diót vagy más csonthéjast adunk hozzá.

2. Kókusztekercs

A kókuszgolyó nemesített változata, amely már nagyobb szakmai gyakorlatot igényel. Legtöbb esetben vajas-kókuszos krémmel töltve tekerik fel, de csak rajtunk áll, hogy mi kerül a kókusztekercs tésztájába vagy a töltelékébe. Hosszú ideig eláll, akár le is fagyaszthatunk belőle néhány rudat.

3. Kókuszos darázsfészek

A kókusztekercs töltelékét kelt tésztás csigákba is komponálhatjuk. A kókuszos tekercs kiadós uzsonna, amelyben jó arányban képviseli magát mind a tészta, mind a kókuszos krém.

4. Kókuszkocka

A menza egyik jótéteménye, gyerekkorunk talán egyetlen pozitív iskolai konyhaélménye a majdnem mindig ehető kókuszkocka. Titka a jó nedvszívó képességgel rendelkező, masszív, de nem száraz piskóta, a megfelelően csokis szósz és a sok-sok kókuszreszelék. Variálhatjuk kedvünkre, többféle csokoládéval is kísérletezhetünk, tehetünk egy kevés alkoholt is a szószba, de az alap változatért is szinte mindenki rajong.

5. Kókuszcsók

Ma, amikor csak a macaronok kellően elegánsak, a kissé szúrós, sündisznóra emlékeztető kókuszcsók nehéz időket él. A kókusszal kevert édes tojásfehérje habból készített falatnyi puszedliket kínálhatjuk magában vagy a maraconhoz hasonlóan megtölthetjük különféle krémekkel. Sokáig eláll, kávé vagy tea mellé kínáljuk.

Kisokos! Mit mivel helyettesíts, ha hiányzik egy hozzávaló >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss