Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Föld, víz, tűz, fém, fa: fogyj az 5 elem segítségével!

default user icon
MME
Harmonizáld a tested és a lelked, így nemcsak egészségesebb, hanem karcsúbb is leszel! Most megismerheted az öt elem főbb tulajdonságait.
Fa - gyorsítja az anyagcserét

Tavasszal erősödik fel a testmozgásért, a dinamizmusért és a kreativitásért felelős elemnek az ereje.
Élelmiszerek: Ehhez az elemhez tartozik az összes savanykás élelmiszer, mint a citrom, a lime, a narancs, a paradicsom vagy az ecet, de a zöld színű zöldségek, a csirkehús, a gabonafélék és a joghurt is.
Hatása: A savas élelmiszerek új energiákkal töltik fel a tested, és felpörgetik az anyagcserédet. A frissen facsart citromléből és ásványvízből, cukor nélkül készült limonádé felfrissít, és beindítja a zsírégetést is.

LAKTATÓ LEVESEK ÉS SALÁTÁK - MELYIK DIÉTÁS, MELYIK NEM? >>> 
Föld - a nassolási vágy ellen

Az elem ereje az aratás idején, késő nyáron van leginkább jelen. Ez a változás és az újrakezdés időszaka.
Élelmiszerek: Az összes édes élelmiszer, mint az avokádó, a banán, a mangó, a sárgarépa, a kukorica vagy a cukor, továbbá a tejtermékek, a burgonya, a tészta, a rizs, a tojás és a marhahús is ebbe a kategóriába tartozik.
Hatása: Az édes íz nyugtató hatású, jóllakottá és kiegyensúlyozottá teszi az embert. A fent említett élelmiszerekből készült meleg ételek kellemesen eltelítenek majd, és utána kevésbé kívánod a desszertet.

10 TIPP, HOGY NE LEGYEN FALÁSI ROHAMOD >>> 
Víz - A belső egyensúlyért

Ez az elem szimbolizálja a telet, a befelé fordulás időszakát. Ilyenkor mindenki egy kicsit nyugodtabbá válik.
Élelmiszerek: A sós íz képviselője. Ide tartozik minden, amit a tenger ad: az algák, a halak, a tenger gyümölcsei. Ugyanakkor a hüvelyesek, az olívabogyó, a tök- és a szezámmag, a szalámi vagy a sonka is ebbe a csoportba sorolható.
Hatása: A borsó és a lencse olyan anyagokat tartalmaznak, amelyek segítenek hőhullámok és alvászavar esetén. A tökmag a vegyes saláták tökéletes kiegészítője.

DIÉTÁZOL? NE MONDJ LE A KEDVENCEIDRŐL! ÍME 3 HÁZIAS RECEPT - LIGHT VÁLTOZATBAN >>> 
Tűz - Az energia eleme

Az aktivitás és az életerő szimbóluma. Időszaka a kellemesen meleg kora nyár.
Élelmiszerek: Ez az elem a keserű ízekben ölt testet. Az articsóka, a grépfrút, a spárga, a juhtúró és a zsálya is ide tartozik, ahogy a kávé, a tea és a kakaó is.
Hatása: Gyakran érzed magad lustának és felfúvódottnak? Akkor igyál meg az étkezések után 1 csésze zsálya- vagy zöld teát! A keserű anyagok fokozzák a gyomornedvtermelést, támogatva ezzel az emésztést.

HÁNY ÉVES VAGY? DIÉTATÍPUSOK ÉLETKOROK SZERINT! >>> 
Fém  - Erő és védelem

Ez az elem ősszel dominál, és olyan tulajdonságokat hoz magával, mint az elszántság, a határozottság vagy a fejlődésre való törekvés.
Élelmiszerek: A csípős ételek állnak a középpontban. A bors, a csili, a curry, a fahéj, a gyömbér, a fokhagyma, a mustár, a metélőhagyma, a menta és a medvehagyma is ebbe a csoportba tartozik.
Hatása: A csípős élelmiszerek élénkítő hatásúak, mozgósítják a belső energiákat, erősítik a védekezőképességet. Készíts magadnak rendszeresen gyömbérteát vagy csípős levest, ha könnyen megfázol, vagy gyakran érzed magad gyengének! A kapszaicint tartalmazó csilipaprika a zsírégetésre is pozitív hatással van!

KÉPTELEN VAGY LEFOGYNI? LEHET, HOGY NEM JÓ DIÉTÁVAL PRÓBÁLKOZOL! >>> 
Még több fogyókúrás recept és életmód tanács a legújabb Fanny mazazinban! Keresd az újságárusoknál! >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss