Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avokádósaláta grépfrúttal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 2 nagyobbacska grépfrút,
  • 1 evőkanál fehérborecet,
  • 3 evőkanál kukoricacsíra-olaj (másfajta is lehet),
  • só,
  • őrölt bors,
  • 1 érett avokádó,
  • 1 kis köteg madársaláta (galambbegysaláta)

Elkészítés

    Elkészítése: A grépfrútot megmossuk és meghámozzuk. Egy kis darab héjat – miután fehér bundáját is lefejtettük róla – elfelezünk. Az egyik felét gyufaszálnyi csíkokra, a másikat finomra vágjuk. Előbbit leforrázva félrerakjuk. Utóbbit tálba szórjuk, a borecettel, a kukoricacsíra-olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A grépfrútot tovább hámozzuk, tehát körben fehér húsát is levágjuk. Ha már teljesen „kopasz”, egy tál fölött kifilézzük, vagyis a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén bevágva, a gyümölcs húsát – a filéket – kiemeljük. Rostos vázát kissé kinyomkodjuk, mert akkor jó, ha azzal együtt, ami filézés közben a tálba csöpögött, 2 evőkanálnyi lesz belőle; ezt az ízes olajhoz öntjük. Az avokádót félbevágjuk, közben magját kiszedjük, húsát kanállal a héjból egyben kiemeljük, vékonyan fölszeleteljük. 4 tányéron a grépfrútfilékkel váltogatva elosztjuk. Az olajos öntettel meglocsoljuk, a csíkokra metélt narancshéjjal és salátával díszítjük. Pirítóst is kínálhatunk hozzá.

    Elkészítési idő: 15 perc
    1 adag 832 kJ, 199 kcal

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin