Elkészítése: A grépfrútot megmossuk és meghámozzuk. Egy kis darab héjat – miután fehér bundáját is lefejtettük róla – elfelezünk. Az egyik felét gyufaszálnyi csíkokra, a másikat finomra vágjuk. Előbbit leforrázva félrerakjuk. Utóbbit tálba szórjuk, a borecettel, a kukoricacsíra-olajjal összekeverjük, megsózzuk, megborsozzuk. A grépfrútot tovább hámozzuk, tehát körben fehér húsát is levágjuk. Ha már teljesen „kopasz”, egy tál fölött kifilézzük, vagyis a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén bevágva, a gyümölcs húsát – a filéket – kiemeljük. Rostos vázát kissé kinyomkodjuk, mert akkor jó, ha azzal együtt, ami filézés közben a tálba csöpögött, 2 evőkanálnyi lesz belőle; ezt az ízes olajhoz öntjük. Az avokádót félbevágjuk, közben magját kiszedjük, húsát kanállal a héjból egyben kiemeljük, vékonyan fölszeleteljük. 4 tányéron a grépfrútfilékkel váltogatva elosztjuk. Az olajos öntettel meglocsoljuk, a csíkokra metélt narancshéjjal és salátával díszítjük. Pirítóst is kínálhatunk hozzá.
Elkészítési idő: 15 perc
1 adag 832 kJ, 199 kcal
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre