Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avokádós rákkoktél

default user icon
3.8/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személyre:
  • 12 darab garnélarák
  • 1 érett avokádó
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • fél citrom leve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál brandy
  • fél evőkanál mustár
  • őrölt chili

Elkészítés

    Elkészítés: Az avokádókat hosszában kettévágjuk, magjukat kiemeljük, majd a húst is kanállal kivesszük, késsel felkockázzuk, citromlével meglocsoljuk.

    A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, az egyiket szeletkere vágjuk, a másikat zúzva a tejfölhöz adjuk kis sóval, a mustárral és a brandyvel.

    Az olvaolaj at felhevítjük, a garnélát és a másik gerezd fokhagymát szeletelve rádobjuk, 2-3 perc alatt megsütjük.

    A felkockázott avokádót, a felaprított petrezselymet és a sült garnélát összeforgatjuk, tálkákba vagy kelyhekbe osztjuk, és a fűszeres tejföllel meglocsoljuk. Őrölt chilivel meghintve tálaljuk előételként.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin