Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avokádós paradicsomleves mentával

A nyerskoszt a közhiedelemmel ellentétben nem csak réparágcsálást jelent. Most bebizonyítjuk, hogy jó ötletekkel valóságos lakomát varázsolhatsz a tűzhely bekapcsolása nélkül is!

Hozzávalók

  • 1,2 g passzírozott paradicsom
  • 2 db érett avokádó
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 fej lila hagyma
  • 1 db kígyóuborka
  • 50 ml olíva olaj
  • őrölt fekete bors
  • mentalevelek (a tálaláshoz)

Elkészítés

    1.

    A passzírozott paradicsomot tegyük turmixgépbe a megtisztított avokádókkal és fokhagymával, a meghámozott lila hagyma és uborka felével, az olívaolaj jal, egy kevés sóval, továbbá borssal, majd turmixoljuk össze. Végül ízlés szerint hígítsuk hideg vízzel.

    2.

    A maradék lila hagymát vágjuk kis kockákra, az uborkát pedig hasábokra. Ezekkel tálaljuk a lehűtött, néhány felaprított mentalevéllel megszórt levest.

     Fotó és food styling: Csigó Zita

Sokan úgy tartják, az emberi szervezet nem feltétlenül igényli a ropogósra sült húsokat, a tésztaféléket és egyáltalán a főzéssel vagy sütéssel készült ételeket. A nyerskoszt egy tudatos életformát jelent, jól megválasztott, egészséges táplálékokkal, amelyek biztosítják a teljes értékű, kiegyensúlyozott étrendet.
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin