Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádós krumplisaláta

MME MME
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük.

A hagymát megtisztítjuk, a fehér részét karikákra vágjuk, a húslevesbe szórjuk, felforraljuk. Az ecettel, csipetnyi sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Ráöntjük a hagymás levet, összeforgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk.

A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A rukolát leöblítjük, kissé eltépkedjük. Az avokádót meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével.

A maradék citromlevet és a citromhéjat összekeverjük az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, és az öntetbe keverjük. A krumplisalátára öntjük, rászórjuk a paradicsomot, a rukolát, az avokádót és összeforgatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss