Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avokádós krumplisaláta

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg burgonya
  • 1 csokor újhagyma
  • 1,5 dl zöldségleves kockából
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 15 dkg koktélparadicsom
  • 1marék rukola
  • 1 avokádó
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés

    Elkészítés: A burgonyát alaposan megmossuk, héjában puhára főzzük.

    A hagymát megtisztítjuk, a fehér részét karikákra vágjuk, a húslevesbe szórjuk, felforraljuk. Az ecettel, csipetnyi sóval, borssal, cukorral ízesítjük.

    A burgonyát leszűrjük, meghámozzuk, kockákra vágjuk. Ráöntjük a hagymás levet, összeforgatjuk, és legalább 1 órát állni hagyjuk.

    A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. A rukolát leöblítjük, kissé eltépkedjük. Az avokádót meghámozzuk, húsát vékony gerezdekre vágjuk, és meglocsoljuk 1 evőkanál citromlével.

    A maradék citromlevet és a citromhéjat összekeverjük az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük, és az öntetbe keverjük. A krumplisalátára öntjük, rászórjuk a paradicsomot, a rukolát, az avokádót és összeforgatjuk.

Megjegyzés

Fotó: Springerpics

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin