Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Avokádókrémes szendvics pirított gombával

30 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 kis vekni ropogós héjú kenyér
  • A spenótos avokádókrémhez:
  • 1 db érett avokádó
  • 1 nagy maréknyi friss spenótlevél
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • 2 púpozott evőkanál görög joghurt (aki tartalmasabbra szeretné, tejföllel is helyettesítheti)
  • 1/2 citrom frissen facsart leve
  • 1/4 teáskanál tengeri só
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • kevés frissen őrölt bors
  • A fűszerekkel pirított gombához:
  • 20-25 dkg friss csiperkegomba
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál aprított bazsalikom (vagy púpozott teáskanál szárított)
  • 1/4 teáskanál aprított kakukkfű
  • 1/2 teáskanál aprított rozmaring
  • ízlés szerint só és bors
  • A díszítéshez:
  • friss salátalevelek

Elkészítés

Elkészítés: Az avokádókrémhez a spenótleveleket alapos mosást követően forrásban lévő vízzel leforrázom, kinyomkodom a felesleges nedvességet, nagyobb farabokra vágom, keverőpohárba helyezem. A petrezselyemzöldet gorombára vágom, az avokádót kikanalazom a héjából. Minden hozzávalót szép sorban a keverőpohárba halmozok, botmixerrel pürésítem. Kis tálba halmozom, amíg a gomba elkészül, hűtőszekrényben tárolom.

A gombákat tisztítást követően nagyobb darabokra vagdosom. Egy kisebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a fűszereket, néhány másodpercig pirítom, majd hozzáadom a gombát. 3-4 perc alatt megpirítom. Tálra szedem.

A kenyeret nem túl vékony szeletekre vágom, mindegyiket egy kisebb salátalevéllel borítom, erre halmozom a spenótos avokádókrémet, majd mindegyiket fűszeres gombával koronázom.

Megjegyzés



További fotók, receptek és érdekességek Habliliom blogjában! - Habliliom

Ezek is érdekelhetnek

Friss