Elkészítés: Az avokádókrémhez a spenótleveleket alapos mosást követően forrásban lévő vízzel leforrázom, kinyomkodom a felesleges nedvességet, nagyobb farabokra vágom, keverőpohárba helyezem. A petrezselyemzöldet gorombára vágom, az avokádót kikanalazom a héjából. Minden hozzávalót szép sorban a keverőpohárba halmozok, botmixerrel pürésítem. Kis tálba halmozom, amíg a gomba elkészül, hűtőszekrényben tárolom.
A gombákat tisztítást követően nagyobb darabokra vagdosom. Egy kisebb serpenyőben felforrósítom az olajat, beledobom a fűszereket, néhány másodpercig pirítom, majd hozzáadom a gombát. 3-4 perc alatt megpirítom. Tálra szedem.
A kenyeret nem túl vékony szeletekre vágom, mindegyiket egy kisebb salátalevéllel borítom, erre halmozom a spenótos avokádókrémet, majd mindegyiket fűszeres gombával koronázom.