Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Avokádókrém tejföllel

default user icon

Hozzávalók

  • 1 puha avokádó
  • 1/4 citrom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál tejföl (kihagyható)
  • 1 paradicsom
  • bors

Elkészítés

    1. A megmosott avokádót félbevágjuk, és kikanalazzuk a belsejét. Villával összetördeljük (ezért fontos, hogy a gyümölcs puha legyen), hozzáadjuk a citromlevet, a tejfölt, a reszelt vagy zúzott fokhagymát, majd ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk, és jól összekeverjük.
    2. A megmosott paradicsom ot apróra vágjuk, és finoman belekeverjük a krémbe. Picit állni hagyjuk hűtőben tálalás előtt, hogy az ízek összeérjenek.
    3. Tortilla chips-szel vagy pirítóssal kínáljuk.

Megjegyzés

Három tanács:
1. Ha kemény az avokádó, pár nap alatt megpuhul (főleg banán mellett).
2. A fokhagymával óvatosan! Ha menetközben még nem érzed benne eléggé, attól még a hűtőben összeérnek az ízek. Ha túl fokhagymás lett, tejföllel enyhítsd.
3. Tejfölt nem mindig teszek bele, mert ettől kicsit lágyul az íze, és krémesebb lesz. Attól függ, mennyire szeretnék karakteres krémet.

mathefanni
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin